Top 7 beste plekken om te bezoeken in Nieuw-Zeeland met kinderen

Top 7 beste plekken om te bezoeken in Nieuw-Zeeland met kinderen

door Frederieke Jansen

Met kinderen een reis maken vergt wat meer voorbereiding dan voordat je een gezin had. Op de bonnefooi naar de andere kant van de wereld zit er niet meer in. Maar dat neemt niet weg dat die verre reis nu niet meer mogelijk is. Nieuw-Zeeland is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor een vakantie met kids.

Maar welke bergen, meren en activiteiten in Nieuw-Zeeland bezoek je als je jezelf én je kinderen wil vermaken? Wij helpen we je alvast een handje op weg door de zeven leukste plekken op een rijtje te zetten die samen met je kinderen in Nieuw-Zeeland bezoekt.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

7. Ontmoet de Maori

Ontmoet de Maori, de inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland. In Whakarewarewa vlakbij Rotoura op het Noordereiland maken je kinderen kennis met een compleet andere cultuur.

Hoewel de boze, ingekleurde gezichten van de Maori een beetje kunnen afschrikken, is het leuk om je kinderen spelenderwijs kennis te laten maken het andere leefwijzen dan thuis. Laat ze bijvoorbeeld met Maori-kinderen spelletjes spelen, hun eigen boemerang versieren en de haka-dans leren.

6. Spot wildlife en vaar door de grotten van Te Anau

Aan de zuidkant van Lake Te Anau neem je je kinderen mee op een spannend ondergronds avontuur door de kalkstenen grotten van Te Anau. Hier verlichten kleine, blauwe gloeiwormen het pad en de waterbaan. Terwijl je met een band of boot over de rivier drijft,  vormen de beestjes op de wanden boven je een magische sterrenhemel.

Zijn je kinderen nog niet klaar met het avontuur? Langs de oever van Lake Te Anau niet ver van de grotten, maken de kids kennis met de kleurrijke vogels van het Te Anau Bird Sanctuary. Hier worden zeldzame en minder zeldzame vogels van Nieuw-Zeeland gehuisd en verzorgd wanneer ze gewond zijn of speciale behoeften nodig hebben. Ontdek in hoeveel kleuren de kākāriki heeft, ga op zoek naar de gecamoufleerde tūturiwhatu en bekijk de vreemde ogen van de silvereye.

5. Ga waterskiën of wakeboarden bij Lake Wanaka

Vlakbij Queenstown op het Zuidereiland versieren machtige, grijze bergpieken en begroeide heuvels het donkerblauwe Lake Wanaka. Omdat dit meer rustig en wijds is, vormt Lake Wanaka de perfecte plek voor verschillende watersporten. Zo gaan de wat ouderen kinderen (vanaf ongeveer vijftien jaar) los op waterski’s of een wakeboard. Huur een speedboot met de familie en ga om de beurt op de planken staan. Wie houdt het dit het langst vol?

Zijn je kids nét niet oud genoeg? Boek dan een opblaasbanaan of een rubberbootje en laat je voorttrekken door een speedboot. Zo kunnen ze zich in ieder geval goed vasthouden. Let er wel op dat je kinderen een zwemvest moeten dragen en een zwemdiploma moeten hebben.

4. Spot walvissen en dolfijnen bij Kaikoura

Dé plek om walvissen te spotten wil je natuurlijk niet missen met je kinderen. En daarvoor moet je op het Zuidereiland zijn. In Kaikoura springen niet alleen walvissen, maar ook dolfijnen uit het water. En liggen zeehonden te zonnen op rotsen.

Vaar met een boot mee over de golven van de Pacifische Oceaan en besteed de middag aan walvissen spotten met de hele familie. Vanaf het water kijk je terug naar de kust van Nieuw-Zeeland, waar machtige bergen je nakijken.

3. Glijd van de waterglijbaan in de verwarmde baden van Tekapo Springs

Zo’n vierhonderd kilometer zuidelijker ligt een felblauw meer, waarvan de oevers in de lente veranderen in een bloemenzee. Vlakbij Lake Tekapo liggen zwembaden in de vorm van Nieuw-Zeelandse regio’s. Hier kom je tot rust in een van de verwarmde baden van Tekapo Springs.

Het leuke aan deze plek is dat terwijl jij in het warme water uitkijkt over Lake Tekapo en de besneeuwde Two Thumb-bergketen, de kinderen zich vermaken op de waterglijbaan. In dit zwembad mag je zelfs ’s nachts blijven. Zo geniet je van de heldere sterrenhemel en lichtgevende de Melkweg  boven je.

2. Ontdek de Adventure Capital of the World

In het midden van de Nieuw-Zeelandse Alpen, aan Lake Wakatipu, loop je de ‘Adventure Capital of the World’ binnen: Queenstown. Terwijl je verkennend door de straten struint, zie je voor je een gondel omhoog gaan. Met de gondel vlieg je tussen de hoge loofbomen door over de ruwe met gras begroeide rotsen. Halverwege passeer je een parapenter.

 Vanaf het topje van de berg kijk je uit over het water en de grote grijze bergtoppen. Het voelt alsof je op de top van de wereld staat. In een klein karretje rodel je volle snelheid naar beneden. Aan het eind van de baan stap je weer in de gondel en vlieg je weer terug naar de stad. Kijk nog even rechts van je. En aanschouw hoe waaghalzen naar beneden bungeejumpen.

1. Vaar met een catamaran over de wateren van Doubtful Sound

Op de spiegelgladde wateren van Doubtful Sound word je omringd wordt door reusachtige, met mos begroeide bergen die uit het water oprijzen. Torenhoge watervallen kletteren van de kliffen de zee in. En wanneer de zon zich inruilt voor dichte inkomende mist, is het net of je in de stilte voor de storm van een spannende film terecht bent gekomen. Dit is misschien wel het mooiste natuurgebied van Nieuw-Zeeland.

Op een catamaran beleef je indrukwekkende omgeving van Doubtful Sound het beste. Terwijl je tussen de enorme fjorden dobbert, voel je je piepklein. Houd je ogen open voor wilde dolfijnen en pelsrobben. Met een beetje geluk spot je zelfs de zeldzame fjordlandkuifpinguïn!

Travelnauts verzorgt de leukste reizen naar Nieuw-Zeeland met kinderen

Je rondreis door Nieuw-Zeeland met kinderen vereist net wat meer voorbereiding dan wanneer je alleen of met z’n tweetjes gaat. Laat je dat liever aan iemand anders over? Reisorganisatie Travelnauts verzorgt kindvriendelijke, op maat gemaakte reizen door Nieuw-Zeeland. Zodat je zonder zorgen het schitterende land aan je kinderen kunt laten zien.

Fotocredits: 2il org | Marina Snaith | Bernard Spragg. NZ | Bernard Spragg. NZ | Bernard Spragg. NZ

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors