5 keer buiten de gebaande paden op het Noordereiland

5 keer buiten de gebaande paden op het Noordereiland

door Lieve Weeteling

Ben je van plan een rondreis te maken op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland? Dan staan Lake Taupo, Tongariro en Auckland vast al op je lijstje. Niet gek, aangezien veel reizigers een standaard route afleggen tijdens een camperreis. Maar wist je dat er ook veel onbekende plekken en routes zijn op het Noordereiland die veel reizigers tijdens hun trip overslaan?

Weet jij waar je de verborgen parels van het Noordereiland vindt? Wij hebben de vijf leukste hidden gems voor je op een rijtje gezet!

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

5. Hicks Bay

Vier uur rijden ten oosten vanaf de drukbezochte stad Rotorua kom je na een mooie weg langs bossen en baaien aan in Hicks Bay. Deze afgelegen plek is nog niet ontdekt door de meeste reizigers en voelt daarom nog heel puur aan. De lokale bevolking is vriendelijk en geeft je een warm welkom, waardoor je je meteen thuis voelt.

Hicks Bay is een rusitge baai waar je kunt kamperen, zeevissen of duiken. Zet je tent op en geniet van het uitzicht op de oceaan. Breng ook een bezoekje aan de door veel groen omringde Waihirere-watervallen waar je gezellig aan tafels kunt picknicken.

4. White Island per helikopter

Een andere plek die nog niet door iedereen is ontdekt is White Island, gelegen in de Bay of Plenty. Dit vulkanische eiland bezoek je per helikopter, waardoor je vanuit de lucht een schitterend uitzicht hebt over het eiland en de vulkaan.

Zodra je voet zet op White Island krijg je het gevoel dat je op de maan rondloopt. Dit komt door het vulkanisch gesteente dat zich overal om je heen bevindt en door het feit dat je geen anderen personen op het eiland ziet. Je bent hier heel even alleen op de wereld.

Wil je dit eiland bezoeken? Dat kan, maar wel met speciale begeleiding. Door gassen en dampen die vrijkomen wegens de actieve vulkaan op het eiland ben je verplicht een valhelm en een gasmasker te dragen.

3. Quad rijden bij Cape Kidnappers

Sta je liever met beide benen op de grond en houd je wel van een beetje actie? Dan is quad rijden bij Cape Kidnappers misschien wel iets voor jou. Deze kaap ligt zo'n twintig minuten ten zuiden van Napier en is ooit ontdekt door James Cook in 1769.

Scheur over het strand langs de krijtrotsen waar duizenden jan-van-genten zich nestelen. Deze bijzonder grote vogels hebben een spanwijdte van wel twee meter. Wil je meer weten over de vogels? Boek dan een excursie die je langs de mooiste plekken leidt en waarbij je veel informatie krijgt over de leefwijze van deze vogels.

2. Whangarei Heads

Staat de Bay of Islands op je planning? Stop halverwege bij Whangarei Heads. Deze regio ligt op zo'n twee uur rijden ten noorden van Auckland.

Overnacht in een lodge en sta vroeg op voor een wandeling langs een van de mooie wandelroutes die hier zijn uitgestippeld. Je loopt langs kustlijnen met verlaten stranden en groene bossen met eeuwen oude bomen. Ben je het wandelen even zat? Maak dan een boottocht en zwem met wilde dolfijnen in de oceaan.

1. Whanganui National Park

Een andere plek waar je mooie wandelingen maakt is het Whanganui National Park. Na zo'n tweeënhalf uur rijden in noordelijke richting vanaf Wellington, arriveer je in deze groene omgeving.

Ben je op zoek naar rust en ben je een echte natuurliefhebber? Dan is dit park in Nieuw-Zeeland de ideale plek voor jou. Spot hier de meest bijzondere dieren, zoals de bedreigde blue duck. Op zoek naar iets meer avontuur? Maak een kajaktocht over de Whanganui-rivier. Hier glijd je met je kajak over het water met enkel het geluid van zingende vogels op de achtergrond. Onderweg zie je verschillende soorten planten, bomen en veel bijzondere vogelsoorten.

Ben jij enthousiast geworden over een rondreis door Nieuw-Zeeland? Boek jouw rondreis hier!

Fotocredits: Philipp Clapper | Jens Hilligsoe | Krzysztof Belczynski | Adam Selwood | Percita | Steve Wilson | Samuel Mann | Russellstreet | Department of conservation | Anthony Woodside

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors