De top 5 hoogtepunten langs de Milford Road

De top 5 hoogtepunten langs de Milford Road

door Lieve Weeteling

De Milford Road is zonder twijfel een van de mooiste routes tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland. Vanuit Te Anau slinger je langs besneeuwde bergtoppen, groene bossen met hoge bomen, meren met kraakhelder blauw water en eindeloos lijkende groene valleien helemaal naar Milford Sound. Vooral in januari en februari is de route tijdens je camperreis over het Zuidereiland een aanrader, dan valt er weinig regen in tegenstelling tot de rest van het jaar.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de hoogtepunten langs de Milford Road? Wij hebben de top vijf voor je op een rijtje gezet!

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

5. Eglinton Valley

Vanaf Te Anau rijd je in noordelijke richting over de State Highway 94 in zo'n veertig minuten naar de eerste must-see langs de Milford Road: de Eglinton Valley. Deze vallei staat bekend om haar prachtige uitzichten over onder andere de Eglinton rivier.

Naast de Eglinton rivier kijk je ook uit over de Mirror Lakes. De naam verklapt haar schoonheid al: het heldere water weerspiegelt de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Pak je camera maar alvast uit je camper, want dit uitzicht lijkt net een schilderij.

4.Lake Gunn

Uitgekeken bij de Eglinton Valley? Stap dan snel weer in die camper, want het wordt alleen maar mooier! Op twintig minuten rijden ten noorden van de vallei vind je Lake Gunn, een groot helder spiegelmeer omringd door veel groen en hoge bergen. Ook hier zie je een mooie weerspiegeling van de bergen in het water.

Wandel in zo'n 45 minuten rondom het meer. De route is toegankelijk voor jong en oud en staat duidelijk aangegeven op bordjes. Geniet van de groene berken en verschillende vogels die je tegenkomt, zoals de weka en de kiwi. Op een warme dag kun je lekker pootjebaden in het meer om een beetje af te koelen.

3. Cleddau Valley

Je volgende stop is Cleddau Valley, zo'n dertig minuten verderop. Je wordt hier getrakteerd op een uitgestrekt uitzicht over de donkere bergen met witte toppen.

Neem een pauze van een paar uur en ga lekker picknicken tussen uitgestrekte grasvelden waar in het voorjaar prachtige bloemen in bloei staan. Bezoek daarna kleine watervallen, zonder officiele benaming, die je vanaf de State Highway 94 al ziet, maar van dichtbij voor een nog spectaculairder beeld zorgen. Je loopt in zo'n tien minuten naar de watervallen toe.

2.Wandeling naar The Chasm

Zin om nog een wandeling te maken? Zo'n zes kilometer na de Cleddau Valley vind je The Chasm parkeerplaats, waar je stopt voor de bekende korte hike The Chasm. Deze wandeling langs bemoste bomen en rivieren maak je in ongeveer twintig minuten.

Loop langs de rotsen en over kleine bruggen. Onderweg kom je kiwi's tegen en baan je een pad tussen de vele varens door. Uiteindelijk kom je uit bij The Chasm, een uitgespleten kloof waar het water doorheen suist.

1.Mitre Peak

Klaar voor het einde en tevens het hoogtepunt van je tocht langs de Milford Road? Een dikke tien minuten rijden vanaf The Chasm parkeerplaats vind je Mitre Peak, een 1.692 meter hoge bergtop die de ster vormt van Milford Sound. De berg is zo bijzonder door de recht uit de zee omhoog rijzende bergwanden. Adembenemende watervallen storten vanaf de fjorden in de zwarte wateren van de sound.

Maak een cruise van zo'n anderhalf uur tussen de fjorden van Milford Sound door. Geniet je liever wat langer? Dan kun je ook een meerdaagse cruise maken naar de Tasmanzee. Onderweg zie je pelsrobben zonnen op de rotsen en dolfijnen uit het water springen. Je voelt je machteloos tussen de enorme rotsformaties die oprijzen uit zee. Dit is hoe je je Nieuw-Zeeland had voorgesteld en meer!

Ben jij ook enthousiast geworden over een rondreis door Nieuw-Zeeland? Huur jouw camper hier!

Fotocredits: Paul Nelhams | Jocelyn Kinghorn | Bernard Spragg. NZ | Tony Hisgett | Frank Wittig

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors