Palmerston North

Palmerston North

door Getaway Travel

Hoewel Palmerston North niet echt dé plek is waar veel bezoekers van Nieuw-Zeeland op afkomen, is het een plezierig regionaal stadje in het zuidelijke gedeelte van het Noordereiland. Het ligt in het centrum van een vruchtbare kustvlakte en is een knooppunt van drie belangrijke hoofdwegen.

Studentensfeertje

Het is na Dunedin de tweede universiteitsstad van Nieuw-Zeeland en er hangt een relaxed studentensfeertje. Wanneer je de behoefte hebt aan een goeie pub crawl op het Noordereiland, is dit the place to be. In de zomer worden er veel muziek- en theateruitvoeringen gegeven, vooral op en rond The Square, het hart van de stad. Dit zes hectare grote park is een heerlijke plek om uit te rusten en mensen te kijken.

ZELF NAAR Palmerston North?

Bekijk alle 1 reizen naar Palmerston North

Musea

In Palmerston North staan twee musea die absoluut de moeite waard zijn. De Manawatu Art Gallery is een interessante galerie vol met moderne kunst met een nadruk op het werk van Nieuw-Zeelandse artiesten vanaf de jaren zeventig.

Hier vlakbij staat het vermaarde Science Centre and Manawatu Museum. Dit is het enige regionale museum in Nieuw-Zeeland dat een wetenschapstentoonstelling met de sociale, culturele, en artistieke erfenis van een gebied op een interactieve manier combineert. Zo kun je een luchtballon zelf laten opstijgen en weer laten landen. 'Kids Own' biedt tunnelavonturen met een muur met bevroren schaduwen en een ultraviolette kamer. De Tangata Whenua Gallery toont interessante Maori-schatten, waaronder negentiende eeuwse bewerkte palen.

Palmerston North ligt op het Noordereiland, 145 kilometer ten noorden van Wellington en is te bereiken via Highway 3, 56, en 57.

Reizen Palmerston North

Meer Palmerston North

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors