Taranaki kust

Taranaki kust

door Getaway Travel

De kustlijn van Taranaki wordt door vele surfdudes en andere boardfanaten als de beste surfspot van Nieuw-Zeeland gezien. Hier ligt zestig kilometer aan schitterende stranden met fantastische golven. Er zijn verschillende stranden met surffaciliteiten met een relaxte surfsfeer. Als je Highway 45 neemt en van Waitara naar Patea rijdt, kom je langs de meest geweldige stranden waar je gewoon met je board de zee in moet!

Fitzroy Beach en East End Beach zijn goede spots in de buurt van New Plymouth. De Westerly Swells zorgen vooral tijdens de wintermaanden voor prima golven. Vanuit New Plymouth gaan er bussen naar deze stranden.

ZELF NAAR Taranaki?

Bekijk alle 12 reizen naar Taranaki

Surfmekka

Vijftien kilometer ten westen ligt het surfmekka Oakura. Dit pittoreske badplaatsje heeft een schitterend strand en is zeer bekend onder de wat meer ervaren surfers vanwege de hoge golven. Helaas gaat er geen openbaar vervoer heen, dus je zal hiervoor zelf een auto moeten regelen. Aan de zuidkust mag je Stent Road niet missen en in Opunake kun je met je surfbehoefte het hele jaar terecht.

De kust van Taranaki is het beste te bereiken vanuit New Plymouth aan Highway 3 op het Noordereiland. Hier neem je Highway 45 en kun je onderweg stoppen bij verschillende surfstranden.

Reizen Taranaki

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors