Top 5 mooiste stranden van Nieuw-Zeeland

Top 5 mooiste stranden van Nieuw-Zeeland

door Samara Mey

Denk je dat alleen Australië aanspraak kan maken op de beste zand- en surfstranden van Down Under? Zeker niet! Met meer dan vijftienduizend kilometer aan kustlijn zijn de Kiwi's verwend wat betreft keuzes voor een dagje met de voeten in het zand.

Van de verborgen witte zandstranden van het Zuidereiland tot de wilde, winderige kusten van de Northland's. Wij zetten de top vijf beste stranden van Nieuw-Zeeland voor je op een rijtje.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

5. New Chums Beach, Coromandel Peninsula

Gelegen in het schilderachtige Coromandel Peninsula op het Noordereiland vind je het rustige, afgelegen en totaal onontwikkelde New Chums Beach. Het strand kenmerkt zich door haar poederwitte zand en oogverblindend blauwe water. Door de geïsoleerde ligging bestaat een grote kans dat je het stukje kust met niemand hoeft te delen.

Het is enkel een uitdaging om deze verborgen parel te bereiken. Via een hike van ten minste een uur door het subtropische regenwoud van Nikau Palm Forest en een stuk waden door een ondiepe lagune, kom je aan bij een reeks van steile rotsen die je uiteindelijk beneden naar het strand leiden. Als beloning van de tocht wacht je een eigen, verlaten stuk van het paradijs.

4. Awaroa Beach, Abel Tasman National Park, Nelson

Fel turquoise water en ondenkbaar wit zand, met dank aan het ongebruikelijk hoge niveau van kwarts, met achter het strand een dikke muur van bos. Niet voor niets is Awaroa Beach de droom van iedere fotograaf.

Hoewel het nabijgelegen Kaiteriteri Beach toegankelijker en misschien wel net zo mooi is, scoort Awaroa Beach extra punten op afzondering. Het strand bevindt zich in Abel Tasman National Park en is enkel bij eb toegankelijk via een wandeling door de prachtige Waraoa inham of per watertaxi, zeevliegtuig of helikopter.

Leuke bonus: met meer dan 2500 zonuren per jaar is Nelson de zonnigste plek in Nieuw-Zeeland. Dit betekent dat je het hele jaar door kunt genieten van Awaroa's warme water.

3. Koekohe Beach, Otago Coast

Een strand gevuld met opvallend grote keien, waarvan sommigen een doorsnee hebben van meer dan drie meter. In de categorie bijzondere stranden scoort Koekohe als thuisbasis voor de imposante Moeraki Boulders het maximaal aantal punten.

De tientallen keien, die over het strand verspreid liggen als gigantische knikkers, maken het strand Otago's grootste toeristische attractie.

Naast haar rol als trekpleister heeft Koekohe nog meer te bieden. Neem een duik in het koele, kristalheldere water, ga zonnebaden op het zachte zand of hike naar het uitzichtplatform waar je geniet van een panoramisch uitzicht over de gehele lengte van het strand.

2. Hot Water Beach, Coromandel Peninsula

Aan de oostkust van Coromandel Peninsula bevindt zich Hot Water Beach. Op dit strand zie je natuurlijk verwarmd, mineraalrijk water opborrelen door het zijdezachte, gouden zand. In de natuurlijke spabaden, kun je zowel in de winter als zomer prima vertoeven.

Graaf tijdens eb een kuil in het zand en neem plaats in je eigen gecreëerde jacuzzi. Als kers op de taart geniet je van een uitzicht op de omliggende groene bossen en het helderblauwe water van de Grote Oceaan.

1. Onetangi Beach, Waiheke Island

Alsof Waiheke Island niet al genoeg te bieden heeft met haar wijngaarden, bierbrouwerijen, cafés en restaurants, is het ook de thuisbasis van een aantal van de mooiste stranden van Nieuw-Zeeland. Waiheke's juweeltje is Onetangi, een bijna twee kilometer lang, naar het noorden gericht strand.

De kust beschikt over ondiep helderblauw water en ongerept gouden zand, beschut door met Kauri (een tropische zeeslak) bedekte kliffen. Door de afgelegen ligging in het noorden van Waiheke is het strand vrijwel voortdurend verlaten.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors