Top 7 must-do’s in Nieuw-Zeeland in 2020

Top 7 must-do’s in Nieuw-Zeeland in 2020

door Elsemieke Land

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen. En als je het ons vraagt, is 2020 het perfecte jaar om die droomreis naar Nieuw-Zeeland waar te maken. Droom je vast mee? 

Of het nou je eerste of tiende rondreis door Nieuw-Zeeland wordt, we zijn de moeilijkste niet. Ook in 2020 blijven we je inspireren met onze beste tips om je bucketlist mee aan te vullen. Te beginnen met deze zeven must-do’s in Nieuw-Zeeland in 2020!

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

7. Dineren in de Auckland Sky Tower

De kans is groot dat je tijdens je rondreis door Nieuw-Zeelands grootste stad Auckland bezoekt. Waar de Sky Tower die aan de skyline pronkt niet te missen is. Bij een heldere dag kijk je vanaf het observatiedek oneindig ver uit over Auckland en omgeving. 

Maar wie zijn bezoek aan de Sky Tower extra bijzonder wil maken én geen last heeft van hoogtevrees, reserveert een plekje in het draaiende Orbit Restaurant. Terwijl jij je drie-gangen-diner wegwerkt, draait het restaurant in een uur 360 graden rond en geniet je van een iconisch uitzicht over de oplichtende stad. 

6. Het lichtjesfestival in New Plymouth bezoeken

Eerlijk is eerlijk, een rondreis door Nieuw-Zeeland is niet bepaald goedkoop. Daarom is het wel zo prettig als een activiteit een keer gratis is. Geen zorgen, het TSB Festival of Lights bij New Plymouth is waar je moet zijn.

Jaarlijks tussen half december en februari wordt het Pukekura Park in het centrum van New Plymouth vijftig dagen lang met behulp van duizenden gekleurde lichtjes omgetoverd tot een sprookjeswereld. Gedurende die periode is er een programma van activiteiten voor alle leeftijden, maar alleen al een wandeling door de lichttunnels en langs de gekleurde fonteinen en watervallen is de moeite waard. 

5. Kamperen bij Mount Tarakani

Het aanzicht van de bijna symmetrische Mount Taranaki die weerspiegelt in een spiegelglad bergmeer streeft perfectie na. Stel je voor dat je daar wakker wordt! Omdat wandelaars van het Pouakai Circuit zo lang mogelijk van deze beroemde spot willen genieten, is de Pouakai Hut op steenworp afstand een populaire slaapplaats. 

Maar de allerbeste slaapplek bemachtig je door je eigen tent op te zetten op de Pouakai Range: het vlakke, vrijgemaakte stuk grond op vijfhonderd meter afstand van de Pouakai Tarn. Met een beetje geluk heb je deze gratis(!) kampeerplek helemaal voor jezelf en geniet je van een waanzinnige zonsopkomst - en ondergang aan de voet van de vulkaan. 

4. Fietsen over de Otago Central Rail Trail

Nieuw-Zeeland mag dan misschien bekend staan om z’n Great Walks, maar voor wie liever de tweewieler pakt zijn er gelukkig ook fantastische fietsroutes, beter bekend als Great Rides, uitgestippeld. De 150 kilometer lange Otago Central Rail Trail is daar één van. Sterker nog, dit was dé inspiratie voor het uitzetten van de overige 21 Great Rides in Nieuw-Zeeland. 

De route leidt over de voormalige Otago Central Railway tussen Middlemarch en Clyde en voert je langs oeroude bergen, ruige rotsformaties, woeste rivieren en indrukwekkende valleien waar zich zo een Lord of the Rings-scène zou kunnen afspelen. De gehele route neemt vijf dagen in beslag, maar de iets minder fanatieke fietser kan de route ook inkorten tot een halve dag of iets daar tussenin. 

3. De nieuwste Great Walk lopen

In oktober 2019 opende voor het eerst in 25 jaar een nieuwe Great Walk in Nieuw-Zeeland: De Paparoa Track en de Pike29 Memorial Track. Grijp dus in 2020 je kans om hier als een van de eersten te lopen, voordat hordes wandelaars het pad al voor je gesleten hebben. 

In drie dagen wandel je 55 kilometer door het ruige Paparoa National Park. Onderweg heb je adembenemende uitzichten op de Tasmaanse zee, loop je door het bloeiende regenwoud en langs hoge kalkstenen kliffen. Reserveer wel op tijd een plekje in de hutten langs de route en bereid je goed voor op deze Great Walk

2. Kapiti Island ontdekken

We snappen dat het Noorder- en Zuidereiland van Nieuw-Zeeland het eerst je aandacht trekken bij het uitstippelen van je route. Maar er is meer! Voor de westkust van het Noordereiland vind je het kleine Kapiti Island. Een uniek en beschermd natuurgebied waar vooral vogelaars hun hart ophalen. 

Want sinds de jaren tachtig is alles wat een bedreiging vormde voor de natuur van Kapiti Island weggehaald. Je vindt er zelfs geen opossums meer. Daardoor genieten zeldzame (geluks)vogels zoals de zadelrugspreeuw, kokako, takahe, amazonepapegaai en... de kiwi hier van een ongestoord bestaan. Vergeet je verrekijker én bezoekersvergunning niet en ga op ontdekkingstocht in de ongerepte bosgebieden en waan je in het paradijs op de witte stranden. 

1. Kajakken in de Marlborough Sounds

In al het enthousiasme van de oversteek van het Noordereiland naar het Zuidereiland of andersom, wordt de Marlborough Sounds door veel te veel reizigers overgeslagen. Alhoewel, eigenlijk vaar je er tijdens de overtocht dwars doorheen. Maar deze plek verdient meer aandacht dan hij nu krijgt. 

Op de kaart zien de Marlborough Sounds eruit als een enorm doolhof van zeearmen, bergkammen, eilanden en baaien. Een van de beste manieren om in dit natuurgebied te ‘verdwalen’ is per kajak. Vanuit Picton peddel je in een tot vier dagen langs de groen begroeide bergen die uit het water oprijzen, je picknickt op de goudgele stranden en vaart naar de adembenemende Queen Charlotte Sound. Onderweg spot je dolfijnen, pinguïns en allerlei vogelsoorten. Deze tocht doet je de beroemde Milford Sound bijna vergeten. 

Ga jij deze must-do’s in 2020 van je bucketlist afstrepen? Vind hier een rondreis door Nieuw-Zeeland die bij je past!

Fotocredits: Ryan Polei | Cat Burston | Korkut Tas | Aidan | Michael Coghlan

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors