Nieuw-Zeeland.nl De nieuwste Great Walk van Nieuw-Zeeland

De nieuwste Great Walk van Nieuw-Zeeland

24 mei 2019 door Kimberly Hermans

Voor het eerst in 25 jaar heeft Nieuw-Zeeland een nieuwe Great Walk: de Paparoa Track en de Pike29 Memorial Track. De wandelroute doorkruist het Paparoa National Park en opent in oktober 2019 voor publiek. 

Tot nu toe was het Paparoa National Park alleen toegankelijk voor échte fanatieke hikers. Ruige kustlijnen en regenwouden vol inheemse palmbomen maakten het natuurpark moeilijk om doorheen te wandelen. Het DOC (Department of Conservation) heeft ervoor gezorgd dat dit gebied nu aantrekkelijker is voor elke reiziger die een rondreis door Nieuw-Zeeland maakt.

Paparoa Track 

De Paparoa Track is 55 kilometer lang en duurt ongeveer twee of drie dagen. Ga je liever scheuren op je mountainbike? Dan ben je één of twee dagen onderweg.

De track is ongeveer 45 minuten bij Greymouth vandaan en begint bij de Smoke-ho-parkeerplaats. 

Met uitzicht op de Tasmaanse zee loop je door het diepe woud, langs woeste rivieren en hoge kalkstenen kliffen. De hikers eindigen de route bij de monding van de Poraririvier en de mountainbikers stappen af bij de blauwgroene Punakaiki-riviervallei. 

Pike29 Memorial Track

Halverwege kruist de Paparoa Track de tweede hike: de Pike29 Memorial Track. Deze hike is 10,8 kilometer lang en is daarmee een stuk korter. Je kijkt tijdens de hike uit over uitgestrekte valleien en wandelt door een weelderig woud van rode beuken. 

De track is vernoemd naar het tragische ongeval van de Pike River-steenkolenmijn. In 2010 kwamen er 29 mensen om het leven door een explosie in de koolmijnen. Op verzoek van de nabestaanden is het mijngebied en de omringende omgeving nu deel van het Paparoa National Park. Deze track eindigt daarom ook bij het bezoekerscentrum van de Pike River Mine, waar de mijnwerkers worden herinnerd.

Dus ben je op zoek naar een avontuur door de ruige natuur van de westkust? Of wil je ook iets meekrijgen van het verhaal achter deze spectaculaire hike? Dan mag je deze Great Walk niet overslaan!

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors