Downhill skateboarden in Dunedin City

12 april 2011 door Getaway Travel

Voor uitdaging en sensatie weten veel mensen Nieuw-Zeeland te vinden. Bungee-jumpen, powerboaten, raften en paragliden. Alles kan in Nieuw-Zeeland. Toch zijn er een paar waaghalzen uit Dunedin City die iets nieuws hebben verzonnen.

Wanneer je op de zondagmiddag door Dunedin City struint pas dan goed, moet je goed opletten dat je niet voor je sokken wordt gereden. De skateboarders uit deze plaats maken de straten namelijk onveilig met hun downhill-races.

Door het vervangen van het asfalt zijn de wegen weer lekker glad. Op de hellingen in de stad maken de skateboarders hier goed gebruik van en met ruim 50 kilometer per uur gaan ze door de straten van Dunedin City.

Hoewel de skateboarders kruisingen controleren op aankomend verkeer is de sport niet zonder gevaar. Inmiddels is al één skateboarder gewond geraakt. Tijdens een afdaling kwam hij in botsing met een auto. De zestien-jarige jongen kwam er met een paar blauwe plekken en kneuzingen van af.

Geheel ongevaarlijk is deze vorm van skateboarden niet. Inmiddels is al één skateboarder gewond geraakt. Tijdens een afdaling kwam hij in botsing met een auto. De zestien jarige jongen kwam er met een paar blauwe plekken en kneuzingen vanaf.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors