Ophef over transportplan Fiordland

11 april 2012 door Getaway Travel

Het transportplan dat de verbinding tussen twee van de grootste trekpleisters van Nieuw-Zeeland beter met elkaar moet verbinden, stuit op veel bezwaar. Tegenstanders zijn bang dat de omgeving er te veel onder moet leiden.

De Fiordland Link Experience zou een nieuwe verbinding moeten leggen tussen Queenstown en Milford Sound, twee van de grootste trekpleisters van Nieuw-Zeeland. Een unieke combinatie van verschillende vervoersmiddelen zou het vervoer tot een attractie op zich moeten maken. De Fiordland Link Experience combineert een monorail met vervoer per catamaran en terreinwagens.

De trip start op Lake Wakatipu in Queenstown met een tochtje op een catamaran van 20 kilometer. Vervolgens een ritje in een terreinwagen van 45 kilometer, gevolgd door 41 kilometer in een monorail.

Voorstanders beweren dat het plan een hoognodige impuls kan geven aan het toerisme in Nieuw-Zeeland. tegenstanders zijn bang dat de aanleg van de monorail door beschermd gebied te veel schade aan de omgeving toe zal brengen. Volgens hen zijn die nieuwe transportopties niet nodig, omdat toeristen het gebied nu ook al goed weten te vinden.

De betrokken minister heeft inmiddels aangegeven dat ze van plan is het plan goed te keuren.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors