Vier operaties voor Happy Feet

4 juli 2011 door Getaway Travel

De keizerspinguïn Happy Feet heeft na vier operaties eindelijk weer een lege maag. Het dier dat twee weken geleden opdook op het Noordereiland in Nieuw-Zeeland bleef maar zand eten, in de veronderstelling dat het sneeuw was.

Bij eerdere operaties werd er al drie kilo uit Happy Feet’s maag gespoeld. De pinguïn wordt momenteel verzorgd in de dierentuin van Wellington. Hij is alweer op de been en eet ook vast voedsel: zo’n twee kilo zalm per dag. 

Röntgenfoto’s tonen aan dat Happy Feet nog wat stenen in zijn maag heeft. De beelden zijn opgestuurd naar een universiteit voor een second opinion. Daaruit zal blijken of hij nogmaals moet worden geopereerd. 

De pinguin heeft al veel Nieuw-Zeelandse harten veroverd en de hele wereld leeft met hem mee. Aangezien de behandelingen erg veel geld kosten, is de bevolking opgeroepen geld te doneren. Er is al een zakenman die de donaties tot 10.000 dollar evenaart. 

Happy Feet werd twee weken geleden gevonden op Peka Peka beach. Volgens wetenschappers heeft het dier de verkeerde afslag genomen en is hij duizenden kilometers afgedwaald van zijn normale leefomgeving, de Zuidpool. Happy Feet wordt vrijgelaten als hij weer helemaal fit is, zodat hij zelf de 3000 kilometer terug naar Antarctica zwemt.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors