Kluizenaar in strandhut mag blijven

27 maart 2013 door Getaway Travel

De raad van New Plymouth heeft Eric Brewer uitstel gegeven om zijn strandhut op Tapuae Beach te moeten verlaten en af te breken. De kluizenaar woont al meer dan zestien jaar op het strand, en  kwam samen met z’n famillie een maand geleden in actie toen duidelijk werd dat hij daar illegaal woonde en weg moest. Brewer kreeg veel steun op Facebook.

Brewer woont op het strand in de buurt van Oakura in zijn zelfgemaakte strandhut van stukken gejut wrakhout en dekzeil. De gemeente kwam er onlangs achter dat hij illegaal op het strand woont en wilde dat hij z’n biezen pakte. Brewer was het hier niet mee eens omdat hij vond dat hij niemand tot last was.

Toen het nieuws bekend werd ontstond er al snel veel ophef. Familie  zette een Facebook-pagina op om steun te verzamelen. Het aantal likes steeg hard en de kluizenaar kreeg steeds meer fans. De Facebook-pagina met daarop allerlei steunbetuigingen is als een petitie aan de gemeente uitgereikt. Deze besloot vandaag dat, hoewel Brewer illegaal op het strand woont, hij er de komende tijd nog eventjes mag blijven zitten.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors