Zoekactie naar overlevenden gestaakt

3 maart 2011 door Getaway Travel

Momenteel staat het dodental in Christchurch op 161. De tweede stad van Nieuw-Zeeland werd ruim een week geleden getroffen door een zware aardbeving. Vanaf vandaag zoeken de reddingswerkers niet langer meer naar overlevenden.

Er wordt uitgesloten dat er nog overlevenden worden aangetroffen. Waarschijnlijk zullen bij de opruimwerkzaamheden nog zeker tachtig lijken onder het puin vandaan komen. Het gaat nu slechts om het vinden en bergen van de stoffelijke resten.

Begin september dit jaar zullen de wereldkampioenschappen rugby plaatsvinden in Nieuw-Zeeland. Christchurch is één van de organiserende steden. Hoewel het nog minstens tien jaar zal duren voor de stad is herbouwd zijn de inwoners vastberaden het wereldkampioenschap door te laten gaan.

1 maart 2011 - Een week geleden werd Christchurch getroffen door een aardbeving van 6,3 op de schaal van Richter. Langzaamaan wordt duidelijk wat een ravage deze ramp met zich heeft mee gebracht.

In het totaal zijn er 154 mensen om het leven gekomen door de aardbeving. Toch wordt er geschat dat dit dodental zal oplopen naar 240. Er worden nog veel mensen vermist onder het puin terwijl er nog door veel reddingswerkers wordt gezocht. Alle Nederlanders die zich op dit moment in Nieuw-Zeeland bevinden zijn overigens veilig terecht.

Inmiddels heeft er ook al een dodenherdenking plaatsgevonden. Overal in het land verzamelden zich vandaag mensen in en rondom kerken om twee minuten stilte de getroffen zielen te herdenken.

Gelukkig is de Nieuw-Zeelandse bevolking een veerkrachtig volk. Er wordt nog door veel mensen geholpen bij het zoeken naar slachtoffers. Maar langzaamaan beginnen de dagelijkse werkzaamheden ook al weer een beetje op gang te komen.

Gisteren is de eerste bioscoop heropend. Mensen zijn al weer aan het sporten. Brandhout wordt geleverd en containerschepen worden uit geladen in Lyttelton.  Ook zijn de parkeerplaatsen bij de fabrieken weer gevuld met auto’s van medewerkers die weer aan de slag gaan en zijn er al sinds afgelopen dinsdag al weer zeventig baby’s geboren.

Mensen die door de aardbeving niet aan het werk kunnen krijgen de komende zes weken 400 dollar per week van de overheid. Dankzij verschillende hulporganisaties is er al 14 miljoen dollar opgehaald bestemd voor de wederopbouw van het land.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors