Nieuw-Zeeland.nl Nieuw-Zeelanders kopen paradijselijk gebied na inzamelactie

Nieuw-Zeelanders kopen paradijselijk gebied

15 maart 2016 door Samara Mey

Natuurliefhebbers uit Nieuw-Zeeland schrokken zich een hoedje toen bleek dat het paradijselijke natuurgebied Awaroa Inlet in handen van een privé-eigenaar zou vallen. Als gevolg ontstond er een grote inzamelactie.

Binnen enkele weken na het nieuws startten de Nieuw-Zeelanders een crowdfunding, waarvan ze de opbrengst gebruikten om het gebied op te kopen. Hiermee wordt het natuurgebied beschermd en blijft Awaroa Inlet toegankelijk voor bezoekers.

Inzamelactie

Maar liefst 40.000 kiwi’s legden geld in, waardoor de vraagprijs van circa 1,8 miljoen euro kon worden opgehoest. Met deze inzamelingsactie is het de Nieuw-Zeelanders gelukt om het gebied op te kopen en over te dragen aan de autoriteit die alle nationale parken beheert. 

Abel Tasman National Park

Awaroa Inlet ligt op het Zuidereiland bij Abel Tasman National Park en bestaat uit een prachtige baai met ongerepte stranden. Het gebied is niet gemakkelijk bereikbaar: je kunt er enkel per boot of klein chartervliegtuigje komen. Wel geldt het landschap als één van de mooiste streken van het land.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors