Christchurch krijgt geen rust

21 februari 2012 door Getaway Travel

Christchurch lijkt in de pogingen om de stad te herbouwen na de hevige aardbevingen van vorig jaar maar geen rust te krijgen. De stad kampt nog steeds met hevige naschokken, die de heropbouw van het centrum ernstig tegenwerken.

Een jaar na de bewuste beving is er al veel gedaan in Christchurch. Het centrum van de stad oogt echter nog steeds als een spookstad. Het gebied is afgesloten, winkels en hotels zijn dicht en puinruimers zijn nog dagelijks bezig met opruimen.

De plannen voor het nieuwe centrum liggen klaar. Een enorm bouwproject van 18 miljard dollar moet Christchurch bijna letterlijk en figuurlijk weer terugzetten op de kaart. De huidige naschokken maken het onmogelijk met de wederopbouw te beginnen. Het plan om het centrum van de stad te verplaatsen naar een stabielere omgeving krijgt weinig bijval.

Op 22 februari 2011 werd de 'Garden City' getroffen door een aardbeving van 6,3 op de schaal van Richter. De beving eiste het leven van 185 mensen, verwoestte Christchurch en dompelde Nieuw-Zeeland in rouw. Sinds de aardbeving zijn er in Christchurch nog duizenden naschokken geregistreerd.

Ondanks de tegenslag in de wederopbouw lijkt Christchurch de draad ook weer op te pakken. Bezoekers aan de stad zijn blij verrast te merken dat de inwoners van Christchurch met veel energie en creativiteit het verleden achter zich laten. Nieuwe hotels, winkels en barretjes worden opgetrokken om het centrum heen, en brengen de stad op op een unieke manier tot leven.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors