Nieuw-Zeelandse eilanden krijgen naam

9 april 2013 door Getaway Travel

Het Nieuw-Zeelandse Noorder- en Zuidereiland krijgen een naam. In 2004 kwam aan het licht dat een officiële benaming voor de eilanden ontbrak toen de Maori hun naam voor de eilanden wilden toevoegen. Nu heeft de regering voorgesteld om de eilanden zowel een officiële Engelse als een officiële Maori naam te geven.

De Engelse namen die worden voorgesteld zullen geen verrassing zijn: North Island en South Island. De Maori hebben voor het Noordereiland de naam Te Ika a Maui bedacht, wat ‘vangst van de god Maui’ betekent. Het Zuidereiland moet Te Wai Pounamu gaan heten. Dit betekent ‘plek waar jade vandaan komt’.

Op het internet verschijnen allerlei alternatieve benamingen voor de eilanden, waaronder fush en chups, hokey en pokey en yeah en nah. De kans dat deze namen worden doorgevoerd is klein. De regering heeft laten weten dat het alleen een goedkeuring van de al gekozen namen verwacht.

De Maori hebben ook een eigen naam voor Nieuw-Zeeland, Aotearoa. Er zijn vooralsnog geen plannen om deze naam officieel te maken.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors