Meest wollige schaap op aarde

28 augustus 2014 door Getaway Travel

Een schaap met een enorme vacht is gevonden op het erf van twee Tasmaanse schapenboeren. Het schaap heeft zes jaar lang rondgezworven en zestig kilometer afgelegd. Al die tijd is de wollen vacht gegroeid, waardoor het schaap de meest wollige ter wereld is.

Wereldrecord

De twee Australiërs schatten dat het dier 20 kilo aan wol met zich meedraagt. Dit is genoeg wol om zeker vier truien van te breien. Met de wolopbrengst hopen de boeren een wereldrecord te vestigen. De concurrentie is hevig. De wollen vacht van Shrek, een legendarisch schaap uit Nieuw-Zeeland, woog destijds namelijk meer dan 27 kilo. Omdat Shrek in 2011 is overleden is het Tasmaanse monsterschaap het meest wollige schaap dat nu op aarde rondloopt.

De boeren hebben het schaap met groot gemak gevangen omdat de wol voor de ogen ervoor zorgt dat het bijna niks kan zien. De schapenboeren staan versteld van het feit dat het beest zo lang in het wild heeft kunnen overleven. Meestal vallen schapen namelijk omver door het gewicht van de wol en kunnen ze daarna niet meer opstaan.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors