Winterspelen Nieuw-Zeeland

8 augustus 2013 door Getaway Travel

Queenstown en Wanaka maken zich op voor de Audio quattro Winterspelen die plaatsvinden van 15 tot 25 augustus. Olympische en paralympische skiërs en snowboarders uit 33 landen reizen volgende week af naar het zuidelijke skigebied van Nieuw-Zeeland. De competities zijn een voorbereiding op de Olympische Winterspelen in 2014.

De Audio quattro staat in de top 5 evenementen van het internationale wintersportcircuit. In totaal vinden er zes wereldbekerwedstrijden plaats in elf dagen. Cardrona Alpine Resort uit Queenstown neemt de freestyle- competities op zich en de slalomraces worden gehouden op Coronet Peak in Wanaka. 

Veel van de deelnemende atleten zitten in de laatste kwalificatierondes voor de Olympische Winterspelen. Op de piste zijn daarom veel bekende namen te aanschouwen. Zo ook de legendarische Amerikaanse snowboarder Shaun White en de Britse topskiër Heather Mills. Maar Nieuw-Zeeland heeft ook deelnemers van eigen bodem, zoals de broers Jossi uit Wanaka.

De toegang tot de wedstrijden is gratis. Om helemaal in de sfeer te komen is er in beide steden vanaf 19 augustus een filmfestival. Elke dag worden hier ter inspiratie spectaculaire en avontuurlijke films getoond.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors