Reuze pompoen getransformeerd tot bootje

3 april 2014 door Getaway Travel

Een boer in Nieuw-Zeeland heeft in zes maanden tijd een reuzenpompoen gekweekt. De man heeft de gigantische vrucht getransformeerd tot een bootje.

Boer Tim Harris liet het zaadje importeren uit Amerika. In korte tijd groeide het uit tot een pompoen van maar liefst 550 kilo. Harris besloot de vrucht uit te hullen en er een bootje van te maken. Vorige week dinsdag vaarde hij met succes over het meer in de Hamilton Gardens.

De boer hoopt door het korte boottripje andere mensen te inspireren om volgend jaar mee te doen aan het Great Pumpkin Festival dat afgelopen weekend plaatsvond. Elk jaar staat tijdens dit festival de pompoen centraal en worden er verschillende activiteiten en wedstrijden gehouden, zoals de strijd om de titel ‘de grootste pompoen’ en het pompoenbakken waarbij de vrucht verwerkt wordt in taarten of muffins.

Pompoen peddelen

Pompoen peddelen is een populair evenement in Noord-Amerika. Elk jaar wordt de race gehouden om het seizoen van de pompoen te vieren. Het is de bedoeling dat de deelnemers zo snel mogelijk met de pompoen naar de overkant komen door te peddelen of met behulp van een motortje.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors