Opmerkelijke babynamen afgekeurd

21 juli 2011 door Getaway Travel

Baby’s in Nieuw-Zeeland mogen geen Lucifer of Baron heten maar wel Q of J. Het Landelijk Bureau voor Geboorte, Overlijden en Huwelijk maakte gisteren bekend welke voornamen de afgelopen drie jaar wel en niet werden toegestaan. Daartussen stonden de meest bijzondere verzoeken.

Zo waren er baby’s die, als het aan de ouders lag, vernoemd waren naar een leesteken, zoals  Slash, Asterisk of Full Stop. Anderen zijn gered van namen met alleen maar cijfers, te denken aan 89. Opmerkelijk genoeg werden de letters J en Q wel goedgekeurd, maar C,D en I bijvoorbeeld weer niet.

Ook merkwaardige namen als Duke, Bishop, Judge, King Knight, Mr., Messiah konden de goedkeuring van de ambtenaren bij het geboorteregister niet wegdragen.

In 2008 zijn de naamgevingsregels aangescherpt omdat een 9-jarig meisje naar de rechter was gestapt omdat ze niet blij was met haar naam: Talula Does the Hula From Hawaii.

Ze is waarschijnlijk niet de enige die had gehoopt dat haar ouders wat beter hadden nagedacht. Down Under loopt ook een tweeling rond met de namen Benson en Hedges, naar het sigarettenmerk, er is een jongen die Violence heet. En een kind wiens ouders het grappig vonden om hem door het leven te laten gaan als Number 16 Bus Shelter.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors