Yellow Treehouse wint

12 april 2010 door Getaway Travel

Het instituut voor architecten in Nieuw-Zeeland gaf tijdens de New-Zealand Architecture Awards op 14 april 2010 achttien verschillende prijzen aan vijftien gebouwen.

Het Yellow Treehouse Restaurant bij Auckland is een van de winnaars. Als een cocon van een vlinder hangt het bolletje om een Redwood boom.

Het gebouw is tien meter boven de grond in een boom gebouwd. Het is twaalf meter hoog en tien meter breed. Dit restaurant is de vervulling van de kinderdroom van Peter Eising en Lucy Gauntlett, de ontwerpers van deze opmerkelijke architectuur.

Midden in het bos loop je over een houten brug naar de bol die tussen de bomen lijkt te zweven. Als je in de bol bent gekomen, ga je aan een van de tafeltjes zitten. Tussen de houten balken door geniet je van het uitzicht tijdens een maaltijd.

’s Avonds doet het denken aan een grote lampioen die het donkere bos verlicht. Na de nationale awards, zullen deze bouwkundige hoogstandjes nominaties zijn voor de wereldwijde architectuur awards. Deze awards zullen in mei worden uitgereikt.

Bekijk hieronder een filmpje over het Yellow Treehouse Restaurant.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors