Nieuw-Zeeland.nl Kawhia Kai Festival zaterdag van start

Kawhia Kai Festival zaterdag van start

2 februari 2015 door Getaway Travel

Het Kawhia Kai Festival vindt aankomende zaterdag plaats in het Omimiti Park Reserve vlakbij Hamilton. Tijdens dit jaarlijkse eetfestijn staat de viering van de Maori-cultuur centraal.

Het festival is bedoeld om de whanau, wat grootfamilie betekent in het Maori, samen te brengen. Daarmee trekt het gewoonlijk rustige schiereiland Kawhia maar liefst 5000 lokale mensen en toeristen. 

Het evenement wordt voornamelijk culinair gevierd. Overal op straat staan kraampjes met Maori lekkernijen, zoals leverpastei van haaien, gefrituurde mosselen en melkdistel. Ook zijn er verschillende authentieke Maori festiviteiten te beleven. Zo is er de mogelijkheid tot traditioneel tatoeëren en zijn er verschillende Kapa haka optredens, een combinatie van zang en dans om de Polynesische identiteit van de Maori uit te drukken. 

Waitangi Weekend

Het Kai Festival wordt gehouden in het Waitangi Weekend om Waitangi Day te vieren. Waitangi Day is een nationale feestdag in Nieuw Zeeland die op 6 februari plaatsvindt. Op deze feestdag wordt het Verdrag van Waitangi gevierd, het oprichtingsdocument van Nieuw Zeeland dat in 1840 getekend werd door het Britse rijk en Maori stamhoofden.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors