New Zealand International Film Festival

16 juli 2012 door Getaway Travel

Vanaf deze week staat Nieuw-Zeeland in het teken van de film. Vanaf donderdag 19 juli begint in Auckland namelijk het New Zealand International Film Festival. Op maar liefst elf locaties verspreid over Nieuw-Zeeland kun je tot eind september terecht voor de beste films.

Een uitgebreid programma van 150 tot 170 films is te zien tijdens het festival in Auckland en Wellington. Een ingekort programma reist vervolgens nog naar negen andere regio's. Zo kun je in Dunedin en Christchurch zo'n 75 films bekijken en draaien er in de kleinere steden zoals Hamilton en Palmerston North zo'n 30 films.

Het filmfestival heeft zijn oorsprong in Auckland, waar het in 1969 werd opgericht als onderdeel van het Auckland Festival. Nadat het vijftien jaar gediend had als benefietfestival voor de kunsten, werd het 1984 omgezet in een zelfstandig festival, had het festival in 2005 voor het eerst meer dan 100.000 bezoekers.

In 2009 werd het festival voor eht eerst georganiseerd onder de noemer van het New Zealand International Festival. Alle afzonderlijke filmfestivals in Nieuw-Zeeland werden toen samengevoegd onder dezelfde noemer.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors