's Werelds grootste glijbaan in Nieuw-Zeeland

27 oktober 2014 door Getaway Travel

Goededoelenorganisatie Live More Awesome (LMA) is van plan om in maart 2015 in Nieuw-Zeeland de grootste glijbaan ter wereld neer te zetten. De campagne moet ervoor zorgen dat mensen meer over hun depressies gaan praten en bewuster worden van alle mentale ziektes.

De glijbaan wordt zeshonderd meter lang en komt te staan op Bethells Beach in Auckland. De attractie wordt ontworpen door lokale ingenieurs en is opblaasbaar.

Opbrengst

Voor de actie moet de organisatie deze week een bedrag van ongeveer 63.000 euro ophalen. Het geld komt van donateurs. Ook kunnen zij bijvoorbeeld via een website T-shirts kopen of hun naam op de glijbaan laten zetten. De opbrengst gaat naar initiatieven die mentale gezondheid ondersteunen. Deze instanties worden geleid door LMA.

Bespreekbaar

Volgens de Mental Health Foundation lijdt ongeveer twintig procent van de Nieuw-Zeelanders aan een mentale ziekte. Jimi Hunt, een van de oprichters van LMA, heeft aangegeven dat hij het organiseren van iets groots en geks een goed middel vindt om mensen te laten praten over iets wat als taboe wordt gezien.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors