Zeilmeisje Laura wil in Nieuw-Zeeland blijven

1 oktober 2012 door Getaway Travel

Zeilmeisje Laura Dekker blijft als het aan haar ligt in Nieuw-Zeeland. Begin september kwam ze na een reis van meer dan een jaar aan land in de omgeving van Whangarei, 600 kilometer ten noorden van de hoofdstad Wellington.

Dekker werd begin dit jaar de jongste zeiler die ooit solo de wereld rondvoer.

Dit keer reisde ze niet alleen, maar samen met een negentienjarige Nederlander die ze eerder ontmoette in het Caribische gebied. Na flink noodweer te hebben doorstaan kwam de zeilster aan in haar geboorteland, Nieuw-Zeeland. 

In 1995 werd Dekker geboren op de jacht van haar ouders in Whangarei. Kinderen geboren in Nieuw-Zeeland kregen toen automatisch de Nieuw-Zeelandse nationaliteit. Aan een lokale televisiezender vertelde ze van plan te zijn permanent in het land van de Kiwi’s te blijven. Ze hoopt er een nieuw leven te beginnen.

Hoewel Dekker de jongste zeiler is die een solotocht om de wereld maakte, heeft het Guinnes Book of World records haar record niet opgenomen. De organisatie wil namelijk niet meewerken aan het steunen of aanmoedigen van onverantwoorde recordpogingen door minderjarigen.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors