Christchurch leeft op met kunstfestival

9 augustus 2011 door Getaway Travel

De komende maanden staat de stad Christchurch helemaal in het teken van kunst. De Christchurch Art Bienale loopt van 12 augustus tot 2 oktober. Muziek, theater, dans, beeldende kunst en eten, het komt allemaal voorbij.

Deze editie is er vooral veel aandacht voor lokale talenten en het gemeenschapsgevoel. Het afgelopen jaar is er door de aardbevingen veel veranderd in Christchurch. Volgens de organisatie is er daardoor nog nooit een betere reden geweest om samen te komen en de stad te vieren.

Er zijn heel veel hoogtepunten. Zo kun je op muzikaal gebied naar optredens van de Nieuw-Zeelandse artiesten Jennifer Ward-Lealand en Michael Houston. Ook treedt het nationale symfonie orkest op en er is een Memorial Concert onder leiding van componist Gareth Farr. Daarnaast kun je door de hele stad opeens verrast worden door een guerrilla-optreden.

Maar ook op andere vlakken staat er genoeg op het programma. Liefhebbers van dichten kunnen naar een lezing van Glenn Colquhoun. Er is een bijzondere fototentoonstelling over de aarde vanuit de lucht. Het Nieuw-Zeelands ballet verzorgt verschillende optredens. Je kunt de mooiste momenten uit de nationale film- en televisiegeschiedenis in een speciale festivalcaravan. En er wordt uiteraard ook aandacht besteed aan de belangrijke rugbywedstrijd die op het programma staat.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors