Christchurch krijgt kartonnen kathedraal

19 april 2012 door Getaway Travel

De kathedraal van Christchurch, die tijdens de aardbevingen in 2011 verwoest werd, wordt op dezelfde plek herbouwd uit karton. De alternatieve kerk moet een plek worden waar mensen samen kunnen komen en inspiratie op kunnen doen voor de toekomst.

De 131 jaar oude kathedraal en belangrijke blikvanger van Christchurch, was na de aardbevingen en naschokken in 2011 zo zwaar beschadigd dat het niet mogelijk was de kerk te herstellen. Toch heeft de stad behoefte aan een monument en een plek om samen te komen.

Het 25 meter hoge ontwerp komt van de hand van de Japanse architect Shigeru Ban en moet 4,1 miljoen dollar gaan kosten. Er is gekozen voor karton, omdat dit materiaal goedkoop is en makkelijk te verkrijgen. Het gebouw zal worden gemaakt van 104 kartonnen buizen, versterkt met houten en stalen frames en beton. De 'Transitional Cathedral', zoals de tijdelijke kathedraal wordt genoemd, biedt ruimte aan zo'n 700 mensen.

Al met al zou het gebouw zo'n 10 jaar mee moeten gaan. Ook aan het Nieuw-Zeelandse weer is gedacht: het gebouw is waterbestendig.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors