Schaapscheren Olympische sport

18 januari 2012 door Getaway Travel

Volgens de Federatie van Boeren in Nieuw-Zeeland heeft schaapscheren potentie om een Olympische demonstratiesport te worden. 

Een woordvoerder zei maandag dat het tijd is om schaapscheren ‘naar het wereldtoneel te verheffen’ en voegde er aan toe dat ’s werelds beste scheerders ‘topatleten’ zijn. Zo kan een schaapscheerder tijdens een  wedstrijd wel 700 schapen scheren in 8 uur tijd.

Schaapscheren is een belangrijke sport in Nieuw-Zeeland: enkele van de beste scheerders van de wereld komen daar vandaan en de nationale kampioenschappen, de Golden Shears, krijgen ontzettend veel media-aandacht in het land. Andere landen waar ze aan schapenscheren doen zijn Australië en Ierland.

Ondanks dat schaapscheren een sport is, is de kans klein dat het de Olympische Spelen zal halen. Het programma wordt al zes jaar van tevoren opgesteld en de selectieprocedure is zeer streng. Zo verloren honkbal en softbal na de Spelen van 2008 hun Olympische status. Ook sporten als rolschaatsen, golf en karate hebben nog geen plekje op de Olympische Spelen weten te bemachtigen.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors