Menselijke ketting redt jongen uit zee

15 maart 2013 door Getaway Travel

Een twaalfjarig jongentje is dankzij heldhaftig optreden van een groep toeristen en agenten van de verdrinkingsdood gered.

De twaalfjarige Joshua McQuoid was met vriendjes op het strand bij Napier's Marine Parade aan het spelen toen hij plots door een heftige golf omver werd geworpen. De stroming sleurde hem de zee in en weerhield hem ervan de kust te bereiken. Een vriendje zag gelijk dat het foute boel was en begon om hulp te schreeuwen. 

Ook te hulp geschoten agenten konden de stroming niet aan en moesten vanaf een afstandje aanzien hoe de jongen regelmatig kopje onder ging en steeds zwakker werd.

De groep met redders was inmiddels gegroeid tot twaalf man en vormde samen een menselijke ketting. Door elkaar goed onder de arm te nemen konden ze de jongen bereiken en hem naar de kust brengen. Op het strand kreeg hij eerste hulp en kort daarna werd hij naar het ziekenhuis gebracht. 

Diezelfde dag kon hij nog naar huis, ongedeerd. Joshua vertelde na afloop dat het voelde alsof hij in een wasmachine zat. Hij is vooral z'n vriendje erg dankbaar omdat hij direct hulp ging halen, hij vindt hem een held.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors