Wijn goedkoper dan water in Nieuw-Zeeland

18 oktober 2010 door Getaway Travel

Hou jij wel van een wijntje? Dan kan een vakantie in Nieuw-Zeeland erg voordelig uitpakken. Wijn is in Nieuw-Zeeland goedkoper dan water, althans dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Otago.

Een standaard glas bulkwijn kost volgens de onderzoekers in Nieuw-Zeeland vaak niet meer dan NZD 0,62 (EUR 34 eurocent). Een glas gebottelde wijn is gemiddeld NZD 0,64. Voor 250 ml water uit een flesje betaal je NZD 0,67. De lage wijnprijzen zijn te danken aan een overschot aan druiven. 

De onderzoekers willen dat de overheid de belastingen op alcohol verhoogt. Goedkope alcohol leidt volgens hen tot misbruik. 

Ze gebruikten cijfers van het Nieuw-Zeelandse Department of Statistics. De  Nieuw-Zeelandse nieuwszender ONE News deed een eigen onderzoek. Daaruit bleek dat water in de supermarkten gemiddeld drie keer goedkoper is dan de goedkoopste wijn.

Hoe je het ook wendt of keert, een glas wijn van NZD 0,60 à 0,70 blijft erg goedkoop. En de onderzoekers vinden dan ook dat de regering meer belasting moet heffen.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors