Nieuw-Zeeland.nl Jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland begint hier!

Wellington Food festival van start

21 augustus 2015 door Paulien Tak

Het festival Visa Wellington On a Plate verandert de hoofdstad van Nieuw-Zeeland voor de zevende keer in één groot foodwalhalla. Van 14 tot en met 30 augustus staat de stad in het teken van eten. Ruim driehonderd koks, leveranciers en producenten werken samen om nieuwe gerechten te ontwikkelen en klassiekers opnieuw uit vinden.

De ruim tienduizend bezoekers kunnen genieten van lokale en ambachtelijke producten, en een kijkje nemen achter de schermen. Zo opent de Wellington Chocolate Factory haar deuren om te laten zien hoe je van een cacaoboon een reep chocolade maakt. En pindakaasspecialist Fix & Frogg vertelt hoe ze vers geroosterde pinda’s veranderen in het populaire smeersel. 

Andere activiteiten tijdens het festival zijn onder andere een wedstrijd tussen chefs om de titel ‘beste hamburgerbakker van Wellington’, en het brouwen van ambachtelijke bieren. Daarnaast worden er awards uitgereikt voor het beste menu gemaakt van lokale ingrediënten en voor de beste regionale voedselproducent. 

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors