Negende editie rugbytoernooi zonder kleren

25 juli 2012 door Getaway Travel

Voor de negende keer organiseert de stad Dunedin in Nieuw-Zeeland het Nude Rugby International toernooi. Het toernooi wordt georganiseerd door Dunedins ‘Nude Blacks’, ’s werelds enige naakte rugbyteam.

15 september is de openingswedstrijd. Tegenstanders komen uit alle hoeken van de wereld en hebben de optie of ze meegaan in de vrije kledingkeuze.

Het begon allemaal in 2002. Het verkeersbureau van Dunedin ging op zoek naar een unieke trekpleister voor de stad. De eerste wedstrijd vond plaats tussen een backpackers- en een lokaal studententeam. Het evenement is de onofficiële opening van het sportseizoen in Dunedin. Wedstrijden van de Nude Blacks worden gehouden op Saint Clair Beach. Met een prachtig uitzicht over het meer is dit de perfecte plek voor een winterse rugbywedstrijd.    

De naam van het naakte team is een afgeleide van de All Blacks, de Nieuw-Zeelandse nationale rugbyploeg. Vorig jaar oktober wonnen de All Blacks het wereldkampioenschap rugby voor de tweede keer in de geschiedenis. De nationale ploeg is bovendien wereldberoemd om zijn uitvoering van de schrikwekkende Haka krijgsdans. De mannen krijgen echter concurrentie van hun naakte tegenhangers. Net als de wereldkampioenen openen de Nude Blacks hun partij met de altijd intimiderende Haka.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors