Speedminton naar nieuw-zeeland

28 februari 2012 door Getaway Travel

Twintig Nieuw-Zeelandse scholen willen de sport speedminton onderdeel maken van hun lesprogramma. De scholen hebben de voor de sport benodigde spullen aangeschaft.
De term speedminton is een samentrekking van ‘Speed Badminton’. Speedminton shuttles kunnen snelheden van 265 kilometer per uur halen. De oorspronkelijk Duitse sport lijkt veel op badminton, hoewel voor speedminton geen net of apart speelveld nodig is. Daarmee is speedminton meer geschikt voor het in Nieuw-Zeeland populaire buitenleven.

De scholen kozen ervoor speedminton in hun lesprogramma op te nemen vanwege de relatief lage kosten die de sport met zich meebrengt. Bovendien is speedminton één van de beste sporten als het gaat om de ontwikkeling van hand-oogcoördinatie. Tijdens een proefles pakten studenten de sport al snel op.

Het komt niet vaak voor dat een nieuwe sport wordt geïntroduceerd in Nieuw-Zeeland. Gezien de sportieve aanleg van Nieuw-Zeelanders denkt de Duitse Speedminton Manager Directeur Niels Mester dat de sport wel zal aanslaan. ‘We verwachten dat Nieuw-Zeeland door een speedminton team zal worden vertegenwoordigd tijdens de wereldkampioenschappen in 2013’, zei hij.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors