Nieuw-Zeeland.nl Finale aartsrivalen Australië en Nieuw-Zeeland

Finale aartsrivalen Australië en Nieuw-Zeeland

28 oktober 2015 door Paulien Tak

Aartsrivalen Nieuw-Zeeland en Australië staan aankomende zaterdag tegenover elkaar in de finale van het wereldkampioenschap rugby in Twickenham, Londen. Voor het eerst in de geschiedenis strijden de All Blacks tegen de Wallabies om de titel. 

Titelverdediger Nieuw-Zeeland bemachtigde een finaleplek door Zuid-Afrika te verslaan in de halve finale. Het Australische team plaatste zich door te winnen van Argentinië. Het land wist in 1999 voor het laatst de beker te bemachtigen. 

Het is opvallend dat de aartsrivalen nog nooit eerder tegenover elkaar stonden in de finale van het WK rugby, want beide landen zijn grootheden op rugbygebied. 

Favoriet

De All Blacks zijn favoriet bij de bookmakers, ze wonnen al 105 keer van Australië. De Ozzies wisten de kiwi’s slechts 42 keer te verslaan. Toch zijn de teams aan elkaar gewaagd, beide wonnen twee keer het wereldskampioenschap. 

De laatste keer stonden de teams tegenover elkaar in Auckland tijdens het oefenduel voor het WK. Nieuw-Zeeland maakten de Australiërs in met 41-13. 

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors