Nieuw-Zeeland vreest Marmite tekort

22 maart 2012 door Getaway Travel

In Nieuw-Zeeland wordt gevreesd voor een Marmite tekort. Een van de twee fabrieken die het populaire goedje maakt, dreigt zijn deuren te moeten sluiten. Volgens een woordvoerder van de fabrikant zijn afgelopen week de laatste partijen naar de supermarkten gestuurd.

De fabriek die gesloten moet worden staat in Christchurch. Aan het begin van dit jaar werd duidelijk dat deze frabriek tijdens de aardbevingen in Christchurch schade heeft opgelopen en onmiddelijk gesloten moet worden. Een vervangende locatie voor de productie van Marmite is nog niet gevonden, en import uit Europa, waar het product ook gemaakt wordt, is geen optie. De Europese variant is op een andere wijze gemaakt en heeft een andere samenstelling dan de echte, Nieuw-Zeelandse versie.

Kiwi's zijn verslaafd aan Marmite. Het zwarte gistproduct wordt vooral gegeten op brood en toast of als smaakmaker gebruikt voor soepen en andere gerechten. De populariteit van Marmite stelt menig toerist voor een raadsel. De sterke smaak wordt vaak vergeleken met die van ingedikte Maggi, en kan maar bij weinig reizigers de goedkeuring wegdragen. Niet voor niets is de slogan van Marmite: Love it or hate it.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors