Mount Taranaki
-
- Algemene ervaring
- Natuur
- Stranden
- Wildlife
- Overige activiteiten
- Bereikbaarheid

Mount Taranaki

door Getaway Travel

Egmont National Park is een van de meest toegankelijke nationale parken van Nieuw-Zeeland. In het midden ligt de majestueuze en vrijwel symmetrische vulkaan Mount Taranaki, met daarnaast de kleinere vulkanen Kaitake en Pouakai. Mount Taranaki is 2.518 meter hoog en sinds 1775 niet meer te porren geweest voor een uitbarsting.

Een aanrader onder de wandeltochten is het Around-the-Mountain Circuit, een tocht die drie tot vijf dagen duurt. Je krijgt zo het meeste van het schitterende park te zien, waaronder de Dawson Falls.

ZELF NAAR Mount Taranaki?

Bekijk alle 3 reizen naar Mount Taranaki

Naar de top

Wanneer je naar de top van Mount Taranaki wilt, vertrek je vanuit het North Egmont Visitor Centre. Deze is vrij goed te doen voor minder ervaren klimmers omdat aan de noordkant van de berg het ijs eerder is gesmolten. Wanneer er nog wel ijs en sneeuw ligt, is de tocht alleen te doen wanneer je een ervaren klimmer bent. Deze tocht duurt heen en weer zo'n zes tot acht uur.

Je wandelt eerst door bossen met boomvarens en mossen. Dan bereik je de boomgrens en zie je de groene vallei onder je en de besneeuwde top van Mount Taranaki boven je. De lavastromen zijn nog steeds goed te zien! Loop je naar de top, dan is het uitzicht ongeëvenaard en alle moeite waard!

Zware klim

Een zwaardere klim naar de top begint bij het Dawson Falls Visitor Centre. Hier wordt meer techniek van je gevraagd, omdat het ijs er langer ligt.

Tijdens meerdaagse wandelroutes kun je overnachten in hutten die op loopafstand van elkaar liggen. Wanneer je zo'n tocht gaat maken, zorg dan wel van tevoren voor een hut ticket zodat je zeker van een slaapplaats bent.

Mount Taranaki ligt op het Noordereiland in het Egmont National Park.

Reizen Mount Taranaki

Meer Mount Taranaki

Reviews Mount Taranaki

Taranaki vanaf Ruapehu. (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Jeroen Lansink op 12 november 2018

Wij zagen mount Taranaki op afstand, vanaf die andere vulkaan met besneeuwde top: de mount Ruapehu. Hemelsbreed 130 km. Uitzonderlijk helder was het. Geen idee of dat regelmatig voorkomt in Nieuw Zeeland.

Ultieme tip: Tips over de omgeving heb ik niet omdat we nooit dichtbij zijn geweest. Van veraf is het een fantastisch mooie berg, met een vorm die je verwacht van een vulkaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

We made it to the Summit climb of Mount Taranaki (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Ellen Nijhof op 22 april 2017

Mijn ergste hike in mijn leven, alleen maar steil omhoog (en ik ben niet zo goed in omhoog of naar beneden, geef mij maar vlak, want tja ik ben een Nederlander) over glad schuivend zand en het laatste stuk moet je rotsklimmen. En dan kom je bij de eeuwige sneeuw, geweldig! En dan klim je nog een stukje verder en dan heb je een geweldig uitzicht, waarbij je het Zuidereiland en Auckland kunt zien, geweldig!! Lekker geluncht, al was het wel koud.. en toen moesten we weer naar beneden, dat waren we even vergeten... Eerst de rotsen naar beneden klimmen, dan glijdend over het zand naar beneden en daar waren de trappen, zo blij. Helaas waren dat er maar een paar en gaan we weer over rotsen klimmend verder naar beneden om het laatste uur een steile weg naar beneden te lopen. Elf uur verder, wij waren niet zo snel, en geen gevoel meer in mijn benen, maar we hebben het gehaald; helemaal naar de Summit en terug. Eens en nooit weer.....

Pluspunten Mount Taranaki

  • geweldig uitzicht
  • prachtige zonsopgang

Minpunten Mount Taranaki

  • enorme steile en zware klim omhoog
Ultieme tip: Je kunt slapen in je auto (denk zelfs kamperen) voor een nacht op de parkeerplaats bij de I-site bij de start van de track.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors