Kapiti Island

Kapiti Island

door Getaway Travel

Tegenover de Kapiti Coast ligt het eiland waaraan de kust zijn naam te danken heeft: Kapiti Island Nature Reserve. Een klein paradijs met grillige rotsachtige omwalling, een helderblauwe zee en dichtbegroeide jungle. Er mogen maximaal vijftig bezoekers per dag naar het eiland.

Beschermd eiland

Dit eiland van tien bij twee kilometer wordt al sinds 1897 beschermd, omdat er vogels leven die zelden tot nooit voorkomen op het vaste land. Hier leven een aantal van de meest zeldzame soorten zoals de zadelrugspreeuw, de kokako, de takahe (niet vliegend) en de red crowned papegaai.

ZELF NAAR Kapiti Island?

Bekijk alle 3 reizen naar Kapiti Island

Verder heeft het eiland de grootste populatie roodborstjes ter wereld. De geluksvogels moeten hun paradijsje enkel delen met vleermuizen.

Landbouwgebied

Kapiti is lange tijd een landbouwgebied geweest voor Maori-stammen. Zo'n dertig jaar geleden waren er zelfs nog maar weinig over van de mooie bossen. In de jaren tachtig is het eiland tot beschermd gebied uitgeroepen en moesten de Maori vertrekken.

Ook de katten, ratten, herten, geiten, honden en de 20.000 opossums werden naar het vasteland gebracht zodat de natuur zich ongestoord kon herstellen.

Ongerepte natuur

Het landschap bestaat nu voornamelijk uit ongerepte bosgebieden. Sommige bomen halen hier zelfs hoogtes van dertig meter! Daarnaast heeft Kapiti een aantal mooie witte stranden, waar je je op een klein paradijs waant.

Bijna net zo indrukwekkend als de ongerepte natuur is het de wereld onder de zeespiegel. Kapiti Island ligt net op de grens van twee waterstromen; een koude en een warme. Vandaar dat er rondom het eiland verschillende onderwaterbiotopen te vinden zijn.

Bezoekersvergunning

Om Kapiti te bezoeken moet je een vergunning aanvragen bij het Departement of Conservation in Wellington. Er mogen maar vijftig bezoekers per dag naar het eiland en je moet hiervoor minstens drie maanden van tevoren bij het Department of Conservation (DOC) in Wellington reserveren.

Al kun je natuurlijk mazzel hebben dat er net de dag dat jij er bent, iemand uitvalt. Denk er ook aan dat dit al drie maanden op voorhand moet gebeuren! De boot die je naar het Kapiti brengt, vertrekt vanaf Paraparaumu.

De Kapiti Coast ligt op een uurtje rijden ten westen van Wellington op het Noordereiland langs Highway 1.

Reizen Kapiti Island

Meer Kapiti Island

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors