Kapiti Coast Jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland begint hier!

Kapiti Coast

door Getaway Travel

De prachtige Kapiti Coast is een veertig kilometer lange kustlijn met opeenvolgende geweldige stranden. Vanuit Wellington is een bezoek een mooie dagtrip, maar ook kun je het hier makkelijk een aantal dagen volhouden, er is genoeg accommodatie aanwezig.

Kustplaastjes

Kapiti Coast begint bij Paekakariki, 45 kilometer ten noorden van Wellington, en eindigt in Otaki. De stranden hebben allemaal fijn wit zand en je kunt er prima zwemmen of aan andere wateractiviteiten doen. Maar ook in en nabij de plaatsen aan de kust vind je verschillende attracties die Kapiti Coast de moeite waard maken.

ZELF NAAR Kapiti Coast?

Bekijk alle 4 reizen naar Kapiti Coast

Paekakariki

Paekakariki is een relaxed badplaatsje met vaak rustige stranden. Hier ligt het Queen Elizabeth Park, dat een prachtige kust, zandduinen, moerassen en bossen omvat. Houd je van trams, ga dan naar het Tramway Museum. Hier staan gerestaureerde trams en je vindt informatie over de voorlopers van deze trams en trolleybussen die nog altijd door Wellington rijden.

Paraparaumu

Verder naar het noorden ligt Paraparaumu, de belangrijkste badplaats aan de Kapiti Coast. Hier vind je de meeste accommodatiemogelijkheden, winkels, cafés en restaurants. Op Paraparaumu Beach en Raumati Beach zijn veel strandtenten en kun je verschillende watersporten uittesten, zoals jet-skiën en watersliding.

Ook in Paraparaumu is er een voertuigenmuseum, namelijk het Southward Car Museum. Hier kun je een van de grootste collecties van antieke en ongewone auto's van Australasia bewonderen. Een van de topstukken is de Rolls Royce van Marlene Dietrich.

Reizen Kapiti Coast

Meer Kapiti Coast

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors