Golden Shears Competition

Golden Shears Competition

door Getaway Travel

Nieuw-Zeeland en schapen horen bij elkaar. Van deze wollige beesten lopen er hier maar liefst vijftig miljoen rond! Deze moeten natuurlijk af en toe worden geschoren en omdat er zoveel schapen zijn, is schapenscheerder een lucratief beroep geworden. En het was natuurlijk wachten op een wedstrijd onder wie nu het snelste en beste de schapen van hun vacht kan ontdoen.

In het hele land worden er dan ook verschillende scheercompetities gehouden.

ZELF NAAR Wellington Region?

Bekijk alle 44 reizen naar Wellington Region

Grootste scheerwedstrijd

Maar de allergrootste in Nieuw-Zeeland en één van de belangrijkste ter wereld is de Golden Shears Competition in Masterton. Sinds 1961 vliegt in maart het wol in het rond en trekt het festival veel bezoekers. Tussen 1960 en 1980 was dit evenement zo populair dat kaartjes al een jaar van tevoren waren uitverkocht.

Prijzengeld

Nog steeds is het een leuke show om echte Kiwi's aan het werk te zien. En nu is het zo'n prestigieuze competitie tussen de schapenscheerders geworden, dat het prijzengeld door de jaren heen enorm is gestegen. Sponsors dragen maar al te graag hun steentje bij. Deelnemers volgen tegenwoordig zelfs speciale fitness- en trainingsprogramma's om op en top aan de wedstrijd mee te kunnen doen.

De Golden Shears Competition wordt elk jaar op de eerste donderdag tot zaterdag van maart in Masterton gehouden. Masterton ligt aan Highway 2 op het Noordereiland, zo'n honderd kilometer ten noorden van Wellington.

Reizen Wellington Region

Foto's & video's Golden Shears Competition

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors