Whakarewarewa

Whakarewarewa

door Getaway Travel

Whakarewarewa is misschien wel de meest bezochte attractie van Nieuw-Zeeland. En dat is niet voor niets, want in dit park is veel te zien en te doen waar Nieuw-Zeeland beroemd om is: indrukwekkende natuurlijke activiteiten en de Maori-cultuur. Dit park, dat de Kiwi's afkorten als Whaka, ligt in een geothermisch zeer actief gebied waar Maori al meer dan driehonderd jaar leven.

Je kunt Whaka op twee manieren binnenkomen, via Whaka The Termal Village en via het New Zealand Arts and Crafts Intitute.

ZELF NAAR Rotorua?

Bekijk alle 44 reizen naar Rotorua

Demonstraties

In beide delen van het park kun je verschillende Maori-demonstraties zien, zoals dans en zang, waarbij je zeker gevraagd wordt mee te doen! Ook worden er traditionele hangi-maaltijden bereid, die je natuurlijk mag opeten.

Wanneer je via het New Zealand Arts and Crafts Institute gaat, loop je eerst onder de indrukwekkende roodgeschilderde en bewerkte toegangspoort door. Het is een oorlogsmonument dat alle Maori-soldaten van het ANZAC-leger herdenkt die zijn omgekomen tijdens de beide wereldoorlogen. Op de poort zie je Hinemoa en Tutanekai, dit zijn de hoofdpersonen uit het bekendste Maori-liefdesverhaal.

Maori-ambachten

In het Institute leren Maori-jongeren houtbewerken, beeldhouwen en weven op de traditionele wijze. Als bezoeker kun je naar de werkzaamheden kijken en praten met de jongeren. Ook worden er interactieve tours door het centrum gehouden en kun je rondlopen in de nagebouwde Maori-nederzetting in het park.

In het Whaka Thermal Village vind je naast een Maori-begraafplaats en gemeenschapshuis, het schitterende Wahaio Meeting House. Hier worden culturele optredens gehouden, waar je aan mee mag doen.

Spuitende geisers

Je vindt hier ook spectaculaire warmwaterbronnen, kokende modderpoelen, dampende rotsen, met als topattractie een paar van de meest indrukwekkende geisers van Nieuw-Zeeland.

Vooral de Pohutu is waanzinnig: deze kan wel dertig meter in de lucht kan spuiten! Wanneer hij dat doet is nooit helemaal te voorspellen, maar gelukkig spuit hij zo'n 10 tot 25 keer per dag, dus dikke kans dat je dit geweldige natuurspektakel te zien krijgt. De kokende modderpoelen zijn ook geweldig. De pruttelde modder spettert omhoog en vormt mooie kringen in de poelen.

Whakarewarewa ligt op zo'n 2,5 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Rotorua op het Noordereiland en er gaan de hele dag verschillende shuttlebusjes naar het park.

Reizen Rotorua

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors