Tamaki Maori Village
-
- Algemene ervaring
- Interessant
- Prijs-kwaliteit

Tamaki Maori Village

door Getaway Travel

Het Tamaki Maori Village is een authentiek Maori-dorp zoals deze eruit zag voor de Europese invasie van Nieuw-Zeeland. Hier kun je kennismaken met Maori-kunstvormen, tradities en verschillende zang- en dansvormen. Onderweg naar het dorp, dat verscholen ligt in de bossen, legt de gids je uit wat de regels zijn bij het betreden van een Maori-dorp.

Ontvangstceremonie

Zo moet de bezoekende stam, of horde toeristen in dit geval, een stamhoofd aanwijzen om de stam te vertegenwoordigen en het vredesoffer van het stamhoofd in ontvangst te nemen. Deze ceremonie wordt afgesloten met een van de typische en indrukwekkende dansen van de Maori. Hun fanatisme, krachtige dans en sprekende gezichtsuitdrukkingen doet je het bijna het op een rennen te zetten!

ZELF NAAR Rotorua?

Bekijk alle 42 reizen naar Rotorua

Je gids vertelt je alles over de migratie van de Maori en hoe het trotse volk in hun boten, waka's, in Nieuw-Zeeland aankwam.

Onderdeel van de stam

Als je eenmaal traditioneel welkom bent geheten krijg je de gelegenheid om het dorp en al haar gewoontes te ontdekken. Je bent nu geen gast meer, je wordt nu gezien als deel van de stam. Praat met de Maori en leer over hun tradities en gewoontes, hun manier van leven. Strijders bereiden zich voor op de strijd, met traditionele wapens en hun typische gezichtsbeschilderingen en tatoeages.

Maori-keuken

En gelukkig maak je tijdens je bezoek aan het dorp ook kennis met de Maori-keuken. Smaakpapillen worden hier zeker niet vergeten! Je krijgt een traditionele hangi-maaltijd voorgeschoteld. Hierbij worden gerechten gestoomd in manden in een authentieke oven onder de grond.

Tamaki Maori Village ligt op zo'n vijftien minuten rijden ten zuiden van Rotorua. In Rotorua is het eenvoudig een tour naar een van de dorpen te boeken. Op de website van Tamaki Maori Village vind je meer over de tradities en andere praktische informatie.

Reizen Rotorua

Reviews Tamaki Maori Village

Tamaki Maori Village (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Lisa Edelaar op 05 juni 2017

Een typisch Maori-dorp buiten alle drukte om van Rotorua. Een leuke afwisseling naast alle geothermische activiteit in de omgeving. Het is een klein dorpje in typische Maori stijl. Er zijn verder geen eetgelegenheden of restaurants in de buurt.

Pluspunten Tamaki Maori Village

  • Mooi uitzicht en maori-cultuur

Minpunten Tamaki Maori Village

  • Rustig
  • Geen eetgelegenheden
Ultieme tip: Ga met zonsopgang of zonsondergang voor een mooi fotomoment
Aangeraden voor: Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors