Maori bezienswaardigheden in Rotorua

Maori bezienswaardigheden in Rotorua

door Getaway Travel

Naast thermale activiteiten en geneeskrachtige minerale bronnen heeft Rotorua nog een andere toeristentrekker: de Maori-cultuur. Nergens anders in Nieuw-Zeeland vindt je zoveel Maori-uitingen bij elkaar. Rotorua wordt als sinds de veertiende eeuw bewoond door de Maori.

De naam Rotorua betekent 'Het Tweede Meer' - 'roto' betekent 'meer' en 'rua' ' twee' - aangezien het meer waar de stad aan ligt het tweede meer was wat de toen aanwezige Maori-stam had ontdekt.

ZELF NAAR Rotorua?

Bekijk alle 44 reizen naar Rotorua

Conflicten

De Maori verspreidden zich over de omgeving en evenals het aantal Maori dat groeide, groeide ook het aantal stammen én conflicten. Totdat de Europese kolonisten in 1870 bezit namen van de omgeving, waren er verschillende oorlogen.

Kijkje in de cultuur

Er zijn in Rotorua verschillende Maori gemeenschapshuizen. Hier krijg je een kijkje in de eeuwenoude Maori-cultuur door het bijwonen van ceremoniële dansen, concerten. Ook is er veel Maori-kunst, architectuur en ander amusement te vinden. Je kunt er proeven van de typsiche Maori hangi: maaltijden die onder de grond worden gestoofd. Het doet allemaal wat commercieel aan, maar toch is het de moeite waard.

Vergeet de omgeving van Rotorua niet te bezoeken, want deze is werkelijk schitterend met diepblauwe meren, inheemse bossen, heldere rivieren en de resten van een weggeslagen vulkaan.

Reizen Rotorua

Foto's & video's Maori bezienswaardigheden in Rotorua

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors