Rotorua Museum of Art and History

Rotorua Museum of Art and History

door Getaway Travel

Het Rotorua Museum of Art and History is absoluut de moeite waard! In dit museum leer je meer over de geschiedenis van de regio, zie je indrukwekkende kunstwerken en leest meer over de mooie verhalen uit de Maori cultuur.

Mocht dat alles nog niet genoeg zijn om je interesse te wekken, dan doet de bijzondere architectuur van het gebouw dit wel! Het museum is namelijk gevestigd in het eerste kuuroord van Rotorua, het Bath House.

ZELF NAAR Rotorua?

Bekijk alle 44 reizen naar Rotorua

Bath House

Dit elegante gebouw werd in 1908 gebouwd en is misschien wel het meest gefotografeerde gebouw in Nieuw-Zeeland. Het Bath House is geheel opengesteld voor het publiek, van de kelder tot het dak. Het dakterras van het gebouw is meer dan zeventig jaar afgesloten geweest voor het publiek, maar is nu weer geopend als museum. Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht over de omgeving, met prachtige tuinen en natuurlijk Lake Rotorua.

In het museum is een speciale expositie opgezet over het soms wat bizarre verleden van het Bath House. Door deze 'Take the Cure' expositie ontdek je waarom mensen, waaronder een aantal grote beroemdheden, naar de andere kant van de wereld kwamen om een kuur te nemen in het Bath House.

Tevens krijgen lokale kunstenaars de mogelijkheid hier hun werk tijdelijk tentoon te stellen.

Maori geschiedenis

Het Rotorua Museum bestaat uit verschillende vleugels, met allen een eigen expositie. Zo is er een expositie gewijd aan Te Arawa, een lokale Maori stam. In het museum zijn een aantal taonga, schatten, te zien die gemaakt zijn of toebehoorden aan het Te Arawa volk.

De gevellijsten van het Houmaitawhiti gemeenschapshuis in Rotoiti uit 1860 zijn de moeite waard om te bekijken. Neem ook een kijkje bij de puimstenen vrouwenfiguur Pani, een barende Kumara-godin. Dit is opvallend want de meeste Maori-vruchtbaarheidsgoden zijn mannelijk.

Mocht je meer willen weten over de geschiedenis van de Maori in deze regio, dan is er nog de Maori Battalion Gallery. Niet veel mensen weten dat de Maori meevochten in de Tweede Wereldoorlog. Hier krijg je het besef dat het echt een wéreldoorlog was. Je komt meer te weten over de gevechten die de Maori's voerden in Griekenland, Italië en Noord-Afrika. De multimediale presentatie over deze 'vrijwillige' soldaten maakt bij veel bezoekers iets los.

Tarawera vulkaan

Hoogtepunt van het museum is de reconstructie van Tarawera vulkaan. Deze vulkaan kwam in 1886 tot een gigantische uitbarsting waarvan de knal in Auckland en zelfs in Christchurch was te horen! Verschillende Maori-dorpen werden vernietigd en er overleden 153 mensen.

Ook werden de beroemde Pink and White Terraces volkomen verwoest. Deze enorme, waaiervormige silicaterrassen werden als het achtste wereldwonder beschouwd. Door de knal ontstond er een diepe krater van zes kilometer lang en 250 meter diep. In het Rotorua Museum kun je deze vulkaanuitbarsting via een film 'beleven', wat echt spectaculair is.

Het Rotorua Museum of Art and History staat aan Queens Drive in de Government Gardens in het centrum van Rotorua. Voor of na je bezoek aan het Rotorua Museum kan je een korte wandeling door de tuinen maken. Op de website van Rotorua Museum of Art and History vind je meer over de Maori-cultuur en andere praktische informatie.

Reizen Rotorua

Foto's & video's Rotorua Museum of Art and History

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors