Hot Water Beach
6,3
6,0 Algemene ervaring
8,0 Mooi
7,0 Bereikbaarheid
4,0 Wildlife

Hot Water Beach

door Getaway Travel

Op zoek naar je privé thermische warmwaterbron op het strand? Dan is de Hot Water Beach op het prachtige Coromandel Peninsula jouw plek. Hier beleef je een hele aparte maar waanzinnig leuke ervaring. Neem je schep je mee en graaf hier je eigen privé-spa!

Kuiltje graven

Hot Water Beach ligt aan de monding van de van de rivier de Tauwaiwe, waar warmwaterbronnen in het zand omhoog borrelen. Tijdens eb kun je een kuil graven en erin gaan zitten. Na een uurtje of twee ben je weer helemaal fris en fruitig.

ZELF NAAR Hot Water Beach?

Bekijk alle 8 reizen naar Hot Water Beach

Een gat maken met je handen is door de hoge temperaturen niet te doen. Mocht een schep niet bij je standaard Nieuw-Zeeland-uitrusting zitten dan kun je er eentje huren. Zorg dat je op tijd bent om je plekje op het strand te veroveren, want het kan aardig druk worden!

Koele duik

Behoefte aan een duik in de koele zee tegenover je? Houd er rekening mee dat er gevaarlijke stromingen zijn en er alleen tussen Kerstmis en Pasen life guards aanwezig zijn.

Hot Water Beach ligt zes kilometer ten zuiden van Hahei op de Coromandel Peninsula. De Coromandel Peninsula ligt ten oosten van Auckland op het Noordereiland en is via Highway 25 te bereiken. Er zijn InterCity-buspassen in Auckland en Thames, waarmee je met de bus over het eiland en naar het Hot Water Beach kunt.

Reizen Hot Water Beach

Reviews Hot Water Beach

A bit overrated (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Maartje Bode op 29 december 2016

Toen mijn moeder en ik aankwamen op Hot Water Beach, was het nog vrij rustig. Het was geen ontzettend zonnige dag, maar gelukkig wel lekker warm. We kozen ervoor om eerst te gaan lunchen. Terwijl we aan het lunchen waren, stroomde het strand langzaam maar zeker vol. Mensen brachten allemaal hun eigen schep mee om een gat te graven, waarmee ze vervolgens hun eigen mini hot tub mee creëerden. Wij waren zelf natuurlijk helemaal vergeten een schep mee te nemen, maar na het zien van al die toeristen en locals die aan het ploeteren waren voor een beetje warm water, kwamen we al snel tot de conclusie dat we beter lekker konden genieten van de zee. We zijn dan ook niet extreem lang gebleven.

6,3
6 Algemene ervaring
8 Mooi
7 Bereikbaarheid
4 Wildlife

Pluspunten Hot Water Beach

  • Mooi strand
  • goed bereikbaar met de auto
  • uiteindelijk is er echt warm water als je lang genoeg schept

Minpunten Hot Water Beach

  • Druk
  • erg afhankelijk van eb en vloed
  • je moet lang graven
Ultieme tip: Mocht je er toch echt je eigen gat willen graven, neem dan je eigen schep mee en huur er daar geen. Het is veel te jammer om daar geld aan uit te geven!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors