Kauri Run

Kauri Run

door Getaway Travel

De Kauri Run is een hele bijzondere hardloopwedstrijd die op een mooie manier de Nieuw-Zeelandse spirit weergeeft. Deze wedstrijd is een sportieve manier om de oorspronkelijke natuur van Nieuw-Zeeland te redden.

Bomen planten

Tweehonderd jaar geleden was de Coromandel, waar de Kauri Run plaatsvindt, nog helemaal bedekt met kauri-bomen. Door de komst van de Europese kolonisten zijn er grote aantallen van deze indrukwekkende bomen gekapt.

ZELF NAAR Coromandel Peninsula?

Bekijk alle 12 reizen naar Coromandel Peninsula

Maar de organisatie van deze wedstrijd zal voor elke deelnemer één nieuwe kauri-boom planten, waardoor er (hopelijk) over tien à twintig jaar een nieuw bos ontstaat.

Zware loop

De loop zelf is 25 kilometer lang en is door de onverharde grond behoorlijk zwaar. Maar je rent door een prachtig stukje Nieuw-Zeeland en je hebt mooie uitzichten over de Hauraki Gulf en Grote Oceaan.

De Kauri Run vindt plaats op de Coromandel Peninsula. De start is op Waikawau Beach en de finish in Coromandel. Er gaan busjes vanuit Coromandel, waar je je ook kunt inschrijven, naar het vertrekpunt. De loop wordt georganiseerd door Adventure Racing Coromandel.

Reizen Coromandel Peninsula

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors