Waipoua Kauri Forest

Waipoua Kauri Forest

door Getaway Travel

Kauri-bomen behoren tot de grootste bomen ter wereld en het warme klimaat van Northland zorgt ervoor dat deze bomen hier prima kunnen groeien. In het Waipoua Kauri Forest vind je dan ook de mooiste exemplaren van heel Nieuw-Zeeland.

Zowel Maori als Europeanen zijn hier druk bezig zijn geweest met het kappen van deze prachtige bomen ten behoeve van scheepsbouw. De uitgestrekte oeroude bossen zijn dan ook verdwenen, maar er zijn gelukkig nog een aantal indrukwekkende kauri's bewaard gebleven.

ZELF NAAR Waipoua Kauri Forest?

Bekijk alle 7 reizen naar Waipoua Kauri Forest

Oudste kauri

Deze bomen zijn te herkennen aan hun massieve grijze stam en hebben een grandeur die niet op foto's te vangen zijn. Je moet ze dus echt in levende lijve bezichtigen. Door hun gigantische lengte zijn de kauri's al vanaf de weg goed te zien, maar de mooiste bomen zijn pas goed te zien wanneer je het Waipoua Kauri Forest inloopt. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet zodat je de meest indrukwekkende exemplaren niet kunt missen. Waaronder de Te Matua Ngahere, de oudste boom van heel Nieuw-Zeeland. Ze denken dat deze kauri maar liefst 4000 jaar oud is!

Vier zussen

Hier vlakbij staan de Four Sisters: vier enorme kauri's die ongeveer even groot zijn en dicht bij elkaar staan. De bekendste boom van het bos is de Tane Mahuta. Deze wordt ook wel 'de heerser van het woud' genoemd en is met een hoogte van 52 meter en een omvang van 13 meter met recht de baas van het stel te noemen.

Het Waipoua Kauri Forest ligt aan Highway 12 in Northland op het Noordereiland.

Reizen Waipoua Kauri Forest

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors