Praktische informatie camper huren in Nieuw-Zeeland

Praktische informatie camper huren in Nieuw-Zeeland

Welke voordelen biedt een camper in Nieuw-Zeeland?

Een camper in Nieuw-Zeeland geeft je de vrijheid om letterlijk te gaan en staan waar je wilt. Je bent niet afhankelijk van motels, want je hebt je bed op wielen altijd bij je. Een camper in Nieuw-Zeeland is vooral voor natuurliefhebbers ideaal. Het betekent namelijk dat je vaak midden in de natuur kampeert. Bijvoorbeeld aan de rand van het knalblauwe Lake Pukaki met uitzicht op Mount Cook! Daarnaast kan je optimaal van de natuur genieten, omdat je door het kamperen veel buiten bent. 

Welke nadelen heeft een camper in Nieuw-Zeeland?

Een camper rijdt anders dan een personenauto. Je zit bijvoorbeeld een stuk hoger en dat is even wennen. Ook zijn sommige smallere, bochtige of onverharde wegen in Nieuw-Zeeland niet toegankelijk of gewoon niet prettig om te rijden met een camper. Afhankelijk van de grootte van je camper heb je hier last van. Ook kan het lastiger zijn om in steden als Auckland en Christchurch zo’n groot voertuig te parkeren. 

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 79 reizen naar Nieuw-Zeeland

Een ander nadeel van een camper in Nieuw-Zeeland is dat je langzamer bent dan met een personenauto. Op veel wegen in Nieuw-Zeeland is de snelheidslimiet voor campers 90 kilometer per uur. Plan daarom extra tijd in voor je reisroute als je met een camper door Nieuw-Zeeland reist. 

Welk rijbewijs heb ik nodig voor het huren van een camper in Nieuw-Zeeland?

Als je een camper wil huren in Nieuw-Zeeland heb je een geldig, Nederlands rijbewijs nodig. Daarnaast is een internationaal rijbewijs verplicht in Nieuw-Zeeland. Los van elkaar zijn ze niet geldig, dus zorg dat je ze altijd beide bij je hebt. Voor het huren van een kleine camper is je normale B-rijbewijs voldoende, voor grotere campers is een C1-rijbewijs vereist. Sommige camperverhuurders stellen specifieke eisen. Check altijd goed of je hieraan voldoet. 

Zijn de verkeersregels anders in Nieuw-Zeeland?

In Nieuw-Zeeland rijden ze links. Gelukkig staan er vaak pijlen op de weg en zijn er veel verkeersborden die je aan deze rijrichting herinneren. Inhalen moet via de rechterkant. Je mag niet inhalen bij een doorgetrokken gele streep aan jouw kant van de weg. Op plekken waar inhalen gevaarlijk is, zijn er ‘passing lanes’ en ‘slow vehicle bays’. Ze worden van tevoren aangekondigd met verkeersborden. Maak hier gebruik van als je wat langzamer rijdt en er veel verkeer achter je rijdt. 

De afstand op je voorligger bepaal je door de helft van je snelheid om te zetten in meters. Het snelheidslimiet verschilt per weg, maar wordt duidelijk aangegeven. Voertuigen zwaarder dan 3500 kilogram zijn beperkt tot 90 kilometer per uur op wegen waar een snelheidslimiet van 100 kilometer per uur geldt. 

Onderweg in Nieuw-Zeeland kom je ook veel eenrichtingsverkeer-bruggen tegen. Ze worden aangekondigd met verkeersborden die ook aangeven wie er voorrang heeft. Ook op de weg staat vaak in witte letters een ‘one lane bridge’ aangekondigd. Verlaag je snelheid als je de zo’n brug nadert en verleen zonodig voorrang. Soms wordt het verkeer met stoplichten geregeld. 

Tot slot is rijden onder invloed ook in Nieuw-Zeeland uiteraard niet toegestaan. Voor bestuurders onder de twintig jaar geldt een alcoholverbod. Voor oudere bestuurders geldt een maximum van 0,5 promille.

Moet ik van tevoren een camper reserveren?

Ja, dat is zeker aan te raden. Niet alleen is een camperreis in Nieuw-Zeeland erg populair. Als je vroeg boekt kun je vaak gebruik maken van vroegboekkortingen of wegbrengacties. Daarnaast heb je als je bijtijds boekt nog veel keus en kan je rustig vergelijken. Het hoogseizoen valt in de Nieuw-Zeelandse zomer van half december tot eind februari. Ga je in deze periode op camperreis in Nieuw-Zeeland? Dan is het verstandig ongeveer een jaar van tevoren je camper te reserveren. Dit is vanwege de hoge vraag overigens gelijk de duurste periode om een camper te huren. 

Vaak geldt er een minimale huurperiode van vijf à tien dagen voor een camper in Nieuw-Zeeland. Dit verschilt per verhuurbedrijf. Daartegenover staan vaak lange termijn-kortingen bij een boeking van minimaal 21 dagen. Daarnaast werken sommige verhuurders met flexprijzen, waarbij de prijzen wekelijks fluctueren op basis van de vraag naar het campertype en de locatie. Dit kan veel geld schelen. 

Moet ik bij het reserveren rekening houden met weersomstandigheden?

Ja. In principe kan je het hele jaar door een camperreis door Nieuw-Zeeland maken. Maar hoewel de temperaturen over het algemeen mild zijn, kan het in de wintermaanden van juni tot en met augustus in de bergen of ‘s nachts flink afkoelen. Valt jouw camperreis door Nieuw-Zeeland in de wintermaanden? Dan is een camper met elektrische verwarming die je kan gebruiken als je stilstaat geen overbodige luxe. In de zomermaanden heb je dat waarschijnlijk niet nodig. 

Als je van plan bent het Zuidereiland in de winter te bezoeken, dan heb je mogelijk sneeuwkettingen nodig. Hoewel het vaak niet wordt aangeraden om met een camper op plekken te rijden waar je die nodig hebt, worden ze wel verhuurd en kun je beter het zekere voor het onzekere nemen. 

Mag ik ook wildkamperen in Nieuw-Zeeland?

Nee. Sinds 2011 zijn de regels over wildkamperen in Nieuw-Zeeland aangescherpt, omdat veel wildkampeerders de natuur vervuild achterlieten. Kamperen mag sindsdien alleen nog op de daarvoor aangewezen plekken, mits je een gecertificeerd self-contained voertuig hebt. Dit betekent dat je camper voorzien moet zijn van een toilet en een watercontainer voor grijswater en septisch afval. Op die manier belandt je afval niet in de natuur. 

Er zijn handige kaarten en apps als CamperMate, Rankers Camping en WikiCamps waarop deze al dan niet gratis kampeerplekken staan aangegeven. Sommige verhuurders hebben ook een eigen app of kaart en in het lokale bezoekerscentrum (i-SITE) is meestal ook een kaart of folder met kampeerplekken te vinden. Let bij het uitzoeken van je kampeerplek ook op eventuele borden met de regelgeving op die plek en ga bij twijfel naar het bezoekerscentrum. Als je ergens kampeert waar het niet mag, riskeer je een boete van minimaal 200 Nieuw-Zeelandse dollar.

Wanneer haal ik de camper op?

Na aankomst in Auckland, Wellington, Christchurch of Queenstown mag je in principe meteen je camper ophalen, maar dat raden we je niet aan. Gun jezelf in plaats daarvan de tijd om even bij te komen van de lange vlucht en de jetlag, voordat je de weg op gaat in een vreemd land. Reserveer je camper bijvoorbeeld voor de volgende dag en overnacht de eerste nacht in een hotel in de buurt van de ophaallocatie. Houd er rekening mee dat je je camper moet ophalen binnen kantooruren.

Reserveer minimaal een uur in je reisplanning voor het ophalen van je camper. Zo heb je rustig de tijd voor het nodige papierwerk, de betaling. Vergeet als je een hoge borg moet betalen niet om voor het ophalen de bestedingslimiet van je creditcard omhoog te zetten. 

Hierna volgt een kleine rondleiding en instructies. Ook inspecteer je samen met de verhuurder de camper, zodat eventuele beschadigingen voordat je wegrijdt kunnen worden genoteerd. Hierna is het tijd om boodschappen te doen voor de eerste dagen en kan je camperreis door Nieuw-Zeeland echt beginnen. 

Moet ik een verzekering nemen?

Schade aan je camper wordt niet door je normale reisverzekering gedekt. Dus hoewel een verzekering voor je voertuig in Nieuw-Zeeland niet verplicht is, raden we het wel aan. Je rijdt waarschijnlijk niet dagelijks in een camper aan de linkerkant van de weg. En zelfs wanneer niet jijzelf, maar een Nieuw-Zeelander die niet verzekerd is schade aan je camper veroorzaakt, kan de verhuurder dit op jou verhalen.

Vaak is er een standaardverzekering, maar bieden camperverhuurders ook all-inclusive-pakketten aan, waarmee je (een deel van) je eigen risico afkoopt. Kijk goed naar de prijs en de voorwaarden, want die verschillen per verzekering. Vaak is bijvoorbeeld dakschade of schade aan de onderkant niet meeverzekerd als je camper op z’n kant terecht komt. Schade aan ruiten en banden is soms ook uitgesloten. 

Moet ik een camping in Nieuw-Zeeland van tevoren reserveren?

In het laagseizoen is het meestal niet nodig om een camping te reserveren. Maar in de maanden december en januari valt het hoogseizoen en hebben Australiërs en Nieuw-Zeelanders óók vakantie. In deze periode is het verstandig om je camping van tevoren te reserveren om zeker te zijn van een plekje. Hetzelfde geldt voor toeristische plekken en feestdagen. In het Paasweekend trekken Nieuw-Zeelanders er zo vlak voor de winter ook graag met hun camper op uit. 

Als je geen camping reserveert is het verstandig om tijdig een plek voor de nacht te gaan zoeken. Zeker als je op een populaire, toeristische plek wil verblijven. Zo voorkom je dat je ‘s avonds laat nog op zoek moet naar een slaapplaats. Check als je een camping hebt uitgezocht ook even of er nog alternatieve kampeerplekken in de buurt zijn. Het zou jammer zijn als je nog kilometers moet rijden als jouw uitgekozen camping bij aankomst vol blijkt te zijn. 

Let op: Voor campings die langs een Great Walk Track liggen, zogenaamde Great Walk Campsites, is vooraf boeken verplicht. 

Hoe reserveer ik een camping in Nieuw-Zeeland?

Om zeker te zijn van een plek, kan je thuis alvast online via de website van de camping al je slaapplekken reserveren. Fijn voor je gemoedsrust, maar het laat eenmaal in Nieuw-Zeeland weinig ruimte over voor spontaniteit. Wil je wat flexibeler reizen? Kies er dan voor om één of twee dagen van tevoren je campings in Nieuw-Zeeland te reserveren. Zelfs in het hoogseizoen is er kort van tevoren vaak nog wel een plek te vinden. 

Wil je online een camping wil reserveren? Dan doe je dat bijvoorbeeld via de website van het Department of Conservation (DOC), via de website van de camping zelf of via Campstay, de website van verhuurbedrijf Apollo. Telefonisch reserveren is ook een optie. Zorg er dan voor dat je een lokale simkaart en bundel hebt, om een hoge telefoonrekening te voorkomen. Vaak moet je bij het reserveren van een camping je creditcardgegevens opgeven. Campings in Nieuw-Zeeland vind je bijvoorbeeld via de apps CamperMate, WikiCamps of Rankers Camping. De apps zijn ook offline te gebruiken. 

Niet alle campings zijn vooraf te reserveren. Bij gratis campings geldt bijvoorbeeld het ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’-principe. Sommige DOC-campings werken met zelfregistratie, waarbij je je pas registreert als je een plekje hebt bemachtigd. Bij andere DOC-campings kun je je registreren bij het dichtstbijzijnde DOC-kantoor. 

Hoe vind ik mijn geboekte camping?

Als je geboekte camping nog een eindje verderop is, staat deze hoogstwaarschijnlijk nog niet op borden aangegeven. Daarom kan een navigatiesysteem goed van pas komen om je camping te vinden. Niet elke camper heeft standaard een navigatiesysteem. Vergeet dit niet te checken en eventueel bij te boeken. 

Navigeren via een app als Google Maps op je telefoon of tablet is ook een goede optie. Zorg dat je vooraf de kaarten offline downloadt, zodat je niet afhankelijk bent van internet. Hoewel sommige verhuurders tegen een vergoeding ook Wifi-verbinding in de camper aanbieden, heb je op de verlaten wegen van Nieuw-Zeeland lang niet altijd bereik. Zorg daarom dat je daar niet afhankelijk van bent. 

Welke voorzieningen hebben campings in Nieuw-Zeeland?

De campings en kampeerplekken in Nieuw-Zeeland variëren van eenvoudig tot luxe. De meest basic camping heeft vaak alleen een mobiel toilet en kan op een parkeerplaats zijn, of juist midden in de natuur. Vanaf daar zijn er gradaties in de voorzieningen. Van overdekte kookmogelijkheden tot barbecueplekken, picknicktafels, dumpstations en afvalbakken tot luxere sanitaire voorzieningen, keukens, een wasruimte of zelfs een woonkamer met tv en wifi. De voorzieningen per camping vind je hieronder. 

DOC Basiscamping (gratis)

Een basiscamping van DOC is voorzien van een mobiel toilet of longdrop (een toilet zonder doortrekker, vaak een gat in de grond met wc-bril erboven). Ook is er water beschikbaar uit een tank, beekje of meer. Dit is geen drinkwater. Je dient je eigen afval mee te nemen naar de eerstvolgende afvalbak. Er zijn geen plekken om je camper aan te sluiten op stroom. Verblijf op een DOC Basiscampings is gratis. Soms zijn er voorwaarden over een maximale periode.

DOC Standaardcamping

Een standaardcamping van DOC heeft voorzieningen als een eenvoudig mobiel of longdrop-toilet, water van een tank, beekje of meer, en eventueel een plek voor een kampvuur of barbecue, koude douches, picknicktafels, een overdekte kookplek en afvalbakken. Soms zijn er ‘powered sites’ beschikbaar om je camper op de stroom aan te sluiten. Een DOC standaardcamping kost tussen de NZD$8 en NZD$16 per volwassene per nacht. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis en kinderen onder de 18 jaar betalen de helft van de prijs. 

DOC Scenic camping

Een DOC Scenic camping zit qua voorzieningen tussen een standaardcamping en bemande camping in. Er zijn in elk geval toiletten en er is water beschikbaar uit een kraan, beekje of meer. Scenic campings zijn vaak wat duurder vanwege de bijzondere locatie en populariteit. Houd rekening met NZD$15 tot NZD$18 per volwassene per nacht. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis en kinderen onder de 18 jaar betalen de helft van de prijs.

DOC Bemande campings

Bemande campings van DOC zijn van alle gemakken voorzien. Zo zijn er spoeltoiletten, kraanwater, kookvoorzieningen en warme douches. Ook vind je er reguliere afvalbakken en afval-inzamelbakken, en in sommige gevallen ook een wasserette, picknicktafels en een plek voor een kampvuur of barbecue. Ook mag je rekenen op staplekken met stroom. Een bemande DOC camping kost tussen de NZD$7 en NZD$19 per volwassene per nacht. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis en kinderen onder de 18 jaar betalen de helft van de prijs. Het is bij een bemande camping mogelijk om vooraf een plek te reserveren. 

Particuliere en commerciële campings

Naast de campings van DOC zijn er ook particuliere campings en verschillende commerciële campingketens zoals Top 10, Kiwi Holiday Parks en Family Parks. Deze campings zijn uitgerust met alle voorzieningen die je nodig hebt en er zijn altijd plekken met stroomvoorziening aanwezig. Prijzen per nacht variëren tussen de NZD$10 en $NZD40 per plek. Met een groter gezelschap ben je daardoor soms goedkoper uit. Deze campings zijn vooraf te reserveren. 

Aangewezen kampeerplekken met of zonder toilet

Hoewel je niet mag wildkamperen in Nieuw-Zeeland, zijn er wel aangewezen plekken waar je onder voorwaarden gratis een nacht mag staan, bijvoorbeeld bij een sportvereniging of op een parkeerplaats. Als er geen toiletten aanwezig zijn, zijn deze plekken alleen toegankelijk voor gecertificeerde self-contained campers, waarbij je voertuig voorzien is van een toilet en een watercontainer voor grijswater en septisch afval. Soms zijn er voorwaarden over een maximaal aantal voertuigen, een maximaal verblijf of zelfs tijdvakken waarin je op deze plekken mag kamperen. 

Wil je wat kosten besparen tijdens je camperreis in Nieuw-Zeeland? Overweeg dan om een Campsite pass for campervans aan te schaffen, waarmee je tot vijftig procent op Standaard en Scenic DOC-campings kunt besparen. 

Wat is het kostenplaatje van een camperreis in Nieuw-Zeeland?

De kosten van een camperreis in Nieuw-Zeeland zijn van nogal wat factoren afhankelijk. De totaalprijs bestaat namelijk uit de kosten van de camper, je verzekering, brandstof, campingovernachtingen, excursies en eten. Kies je voor een kleine camper, overnacht je op gratis kampeerplekken en kook je veel zelf, dan ben je goedkoper uit, dan als je voor een luxere camper en betaalde campings kiest en in restaurants eet. 

De grootste kostenpost van een camperreis door Nieuw-Zeeland is waarschijnlijk het huren van de camper zelf. Deze kosten variëren per voertuig, per verhuurder en per huurperiode. Daarbij scheelt het vaak een hoop geld als je ver van tevoren boekt. Er zijn al budgetcampervans vanaf NZD$19. Vaak zijn budgetcampers wat ouder en gelden er andere voorwaarden. De prijs voor een grotere en eersteklascamper kan oplopen tot NZD$350 per dag in het hoogseizoen. 

Het loont dus om tijdig te beginnen met het zoeken naar een camper en aanbieders en huurperiodes te vergelijken. Houd ook aanbiedingen in de gaten. Bedenk ook dat je met een self-contained-voertuig een hoop kosten kunt besparen op je overnachtingen, omdat je daarmee op gratis kampeerplekken mag overnachten. Dit kan onderaan de streep dus een stuk voordeliger uitpakken. Vergeet ook niet de kosten voor de verzekering van je camper erbij op te tellen. Deze liggen tussen de NZD$0 en NZD$60 dollar per dag. 

Meestal is de huurprijs bij een 2WD-voertuig inclusief ongelimiteerde kilometers. Voor een 4WD geldt dat niet, maar kun je het soms afkopen. In beide gevallen komen er natuurlijk wel kosten van de brandstof bij. Omdat je grote afstanden aflegt, kan dat aardig oplopen. De prijzen van brandstof variëren enorm per locatie. Gaspy is een handige applicatie waarmee je brandstofprijzen in de buurt kunt vergelijken.

Als je een diesel-voertuig huurt moet je rekening houden met een toeslag van NZD$0,062 per kilometer, tenzij dit in je verzekering zit inbegrepen. Dit heet de Road User Charge. Diesel is in Nieuw-Zeeland wel een stuk goedkoper dan benzine, waardoor je soms ondanks de dieseltoeslag goedkoper uit bent dan als je op benzine rijdt. 

De kosten voor je campingovernachtingen hangen af van de soort campings die je kiest. Houd er rekening mee dat je, ook al ben je van plan overal gratis te overnachten, gratis campings soms al vol zijn en je genoodzaakt bent op een betaalde camping te overnachten. De kosten voor een betaalde kampeerplaats variëren tussen de NZD$8 en NZD$40 per nacht. 

In Nieuw-Zeeland geldt er vaak ook een one-way fee, voor als je je camper ergens anders inlevert dan waar je hem hebt opgehaald. Bijvoorbeeld als je van het Noordereiland naar het Zuidereiland rijdt, of andersom. De eenrichtingstoeslag varieert per huurperiode, locatie en verhuurder en ligt tussen de NZD$50 en NZD$250. In het laagseizoen wordt deze soms kwijtgescholden. 

Vergeet de kosten voor de veerboot tussen het Noorder- en Zuidereiland ook niet. Je hebt keuze uit de Interislander en Bluebridge. De Interislander kost afhankelijk van het formaat van je camper per overtocht tussen de NZD$173 en NZD$313, inclusief één bestuurder. Extra volwassen passagiers kosten tussen de NZD$55 en NZD$75 en kinderen tot en met 17 jaar tussen de NZD$28 en NZD$38. De Bluebridge kost afhankelijk van het formaat van je camper per overtocht tussen de NZD$169 en de NZD$337, inclusief één bestuurder. Extra volwassen passagiers kosten tussen de NZD$51 en NZD$73. Kinderen tot en met 14 jaar betalen tussen de NZD$26 en NZD$33. 

Ook moet je in Nieuw-Zeeland op het Noordereiland rekening houden met tolwegen. Er zijn er drie in totaal, namelijk de Northern Gateway Toll Road, de Tauranga Eastern Link Toll Road en de Takitimu Drive Toll Road. De prijzen variëren tussen de NZD$2 en NZD$5. Je kan de tol online betalen op de website van de Nieuw-Zeelandse overheid. 

Tot slot heb je de kosten voor eten en excursies zelf in de hand. Als je geld wil besparen is zelf koken in je camper een goede optie. Excursies kun je ook zo gek maken als je zelf wil. Wandelen door de waanzinnige landschappen is bijvoorbeeld gewoon gratis. 

Wat moet ik nog meer weten over het huren van een camper in Nieuw-Zeeland?

  • Huur je tijdens je camperreis een self contained-voertuig, dan moet je regelmatig je container voor grijswater en septische tank legen bij een zogenaamd dump station. Meestal zo’n een keer in de twee à drie dagen. Zorg dat je bij het ophalen van je camper uitgelegd krijgt hoe je dit bij jouw campertype moet doen. 
  • Je vindt dump stations door het hele land. Ze worden aangegeven met blauwe bordjes met het dump station-symbool erop: een camper met een pijl naar beneden. Je vindt ze bijvoorbeeld op campings, parkeerplaatsen, bij tankstations of gewoon langs de weg. Informeer bij een bezoekerscentrum of gebruik de CamperMate app of de Camping NZ app om het dichtstbijzijnde dump station te vinden. 
  • Heb je geen toilet aan boord? Doe je behoefte niet in de natuur, maar zoek een openbaar toilet op. Maak gebruik van de toiletten die je tegenkomt, want je weet nooit wanneer de volgende mogelijkheid zich aandient. Ga je een lange wandeling maken? Bereid je dan goed voor en laat je bij een bezoekerscentrum informeren over de opties als er geen toilet voorhanden is. 
  • De meeste verhuurbedrijven staan niet toe dat je met je camper op onverharde, zogenaamde gravel roads, rijdt. Mede omdat stof en grind makkelijk schade aan je voertuig veroorzaakt. Controleer vooraf wat de voorwaarden van je verhuurder zijn. Sla ook geen 4WD-only-weg in als je voertuig daar niet geschikt voor is. 
  • Als je van plan bent de oversteek van het Noordereiland naar het Zuidereiland te maken, is het verstandig op tijd een plekje op de veerboot te reserveren. Vol is vol, en het zou zonde zijn als je tijd verliest, omdat je er bij aankomst achter komt dat je nog een paar dagen moet wachten tot je mee mag. 
  • Possums, roofvogels, pinguïns, kiwi’s. In Nieuw-Zeeland moet je meer dan in Nederland rekening houden met wilde dieren op de weg. Vooral ‘s nachts worden er veel dieren doodgereden. Niet alleen het dier, maar ook je gehuurde camper kan hier schade aan overhouden. Vermijd daarom rijden in het donker, om ongelukken te voorkomen en blijf ook overdag alert en pas waar nodig je snelheid aan. Overdag komt het ook wel eens voor dat een verloren schaap of koe, of zelfs een hele kudde schapen of koeien voor oponthoud op de weg zorgen. 
  • Vooral op het Zuidereiland leg je grote afstanden af, zonder een supermarkt tegen te komen. Sla daarom slim in wanneer er wel een in de buurt is. Pak ‘n Save, Countdown en New World zijn grote ketens die je in grotere plaatsen vindt en zijn voordeliger dan de kleine vestigingen van Four Square en SuperValue.
  • Tank op tijd. Vooral op het Zuidereiland is een tankstation niet altijd binnen handbereik. Als je weet dat je veel kilometers gaat maken, raden we aan waar mogelijk de tank vol te gooien, ook al lijkt het nog niet nodig. 

Weet jij na al onze tips zeker dat je met een camper door Nieuw-Zeeland wil reizen? Bekijk dan hier het reisaanbod. 

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner