Baldwin Street
8,7
9,0 Algemene ervaring
7,0 Interessant
10,0 Prijs-kwaliteit

Baldwin Street

door Getaway Travel

Dunedin heeft de eer de meest steile straat van de hele wereld te herbergen! Even boven het centrum van de stad vind je Baldwin Street met een stijgingspercentage van maar liefst 38 procent. Ben jij blij dat je hier geen postbode bent. Hier naar boven lopen is een goede conditietest.

Uitzicht over de stad

Bereid je voor op 270 treden omhoog, en weer naar beneden. Gelukkig is er een reling waar je je aan vast kunt houden. De kiwi's zijn zo vriendelijke geweest een kraantje neer te zetten om bij te kunnen tanken. Probeer tijdens zonsondergang of -opgang te gaan voor een prachtig uitzicht over de stad.

ZELF NAAR Dunedin?

Bekijk alle 22 reizen naar Dunedin

Voor Baldwin Street ga je naar het noorden van Dunedin via Great King Street. Wanneer de weg afbuigt richting Timaru, ga je rechtdoor via North Road en je komt vanzelf bij Baldwin Street.

Reizen Dunedin

Reviews Baldwin Street

De steilste straat ter wereld? Check! (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Ruby Oudejans op 20 mei 2016

Dunedin is de op een na grootste stad van het Zuidereiland en vandaag gaan we deze stad bezoeken. We hebben geen idee hoe we het moeten uitspreken. Onze 'Dunne-din' zal vast niet goed zijn. Voordat we een bezoek brengen aan Dunedin lopen we eerst nog de Tunnel Beach Track. Een (héle steile) wandeltocht van een uur door o.a. een grot heen. Het is een leuke wandeling met een prachtig uitzicht. Ik raad hem dan ook iedereen aan!

's Middags gaan we de stad in en drinken we een drankje. We vinden dat we vandaag nog niet genoeg heftige wandelingen hebben gemaakt, dus we besluiten om de steilste straat ter wereld te lopen. Op onze slippers! Baldwin Street heeft een stijgingspercentage van 38 procent! Voor bijna elke 3 meter die je aflegt, stijg je er 1. En dat is pittig! Maar de straat is gelukkig niet heel erg lang, dus het is wel de moeite waard om eventjes omhoog te lopen!

8,7
9 Algemene ervaring
7 Interessant
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Baldwin Street

  • Gratis
  • Niet druk
  • Leuk

Minpunten Baldwin Street

  • Beetje toeristisch
Ultieme tip: Goede schoenen dragen. Wij waren op onze slippers en dat was niet fijn;)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors