Larnach Castle Jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland begint hier!

Larnach Castle

door Getaway Travel

Nieuw-Zeeland heeft niet zoals veel Europese landen een geschiedenis met stoere ridderverhalen en mooie jonkvrouwen uit de Middeleeuwen en dus denk je de bijhorende kastelen hier te moeten missen. Maar nee! Ook Nieuw-Zeeland wilde zijn eigen kasteel, dus besloot in 1871 de steenrijke bankier en politicus William Larnach er eentje te bouwen op Otago Peninsula.

Cadeautjes

Larnach Castle werd een cadeautje voor zijn vrouw Eliza de Guise. Het kasteel heeft een Schotse bouwstijl en heeft veel marmer, Venetiaanse glas en houtsnijwerk en staat op een bebost terrein. Binnen vind je veel prachtige antieke meubels en indrukwekkende beschilderde plafonds en een hangende trap.

ZELF NAAR Larnach Castle?

Bekijk alle 4 reizen naar Larnach Castle

En zoals het in een kasteel ook hoort is er ook een balzaal. Dat was weer een cadeautje van Larnach aan zijn dochter Katie. Je kunt de toren van het kasteel beklimmen vanwaar je een mooi uitzicht over de omgeving hebt. Mocht je geen genoeg van Larnach Castle kunnen krijgen, kun je naast het kasteel blijven overnachten.

Ligging

Larnach Castle ligt op het Otago Penisula op 15 km afstand van Dunedin op Zuidereiland. Neem Highway 88 het schiereiland op of pak de Portobello bus vanuit de stad naar Company Bay.

Reizen Larnach Castle

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors