Secret Santa's delen cadeau's uit

Secret Santa's delen cadeau's uit

door Maxime van der Laarse

1 december 2016

De feestmaand is begonnen en in Nieuw-Zeeland veranderen er dan duizenden kiwi's in Kerstmannen en verblijden anoniem hun medemens met een persoonlijk cadeau.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 74 reizen naar Nieuw-Zeeland

De nationale actie Secret Santa is in 2010 in het leven geroepen door Sam Elton-Walter uit Hamilton om de kerstsfeer naar zoveel mogelijk mensen te verspreiden. Hij heeft het Twitter-account NZSecretSanta opgericht, waarop Secret Santa's zich verzamelen en gekoppeld worden aan een gelukkige ontvanger.

Met inmiddels een deelnemersaantal van 2.000 mensen is de online-actie te groot geworden voor Sam en dus heeft de NZ Post de edele taak van hem overgenomen.

Kerstman in het geheim

Door je in november op de website van NZ Secret Santa in te schrijven met je Twitter-account doe je mee aan de actie. Vervolgens begint de pret pas echt, want door #nzsecretsanta te tweeten maak je je wensen kenbaar aan jouw Secret Santa.

Andersom speel jij ook een anonieme Kerstman. Je ontvangt een e-mail met de naam van de persoon voor wie je een cadeau mag kopen en doet inspiratie op door te kijken welke cadeautips deze deelt op Twitter.

De cadeaus worden verstuurd naar een opslaghuis in Auckland waar ze worden uitgezocht en verstuurd door de postbode, zodat de adressen privé blijven.

Naastenliefde

Voor velen is het een leuk moment om zo'n verrassingspakket voor de deur te vinden, maar het komt voor dat een deelnemende Secret Santa geen cadeau heeft verstuurd. In deze gevallen worden de cadeau's die bestemd zijn voor deze 'Bad Santa' gedoneerd aan een goed doel.

Maar zelf een presentje extra meesturen voor de gekozen liefdadigheidsinstelling van het jaar mag natuurlijk ook!

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors